Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a văzut aseară pe cerul României? S-a putut observa cu ochiul liber

Ce s-a văzut aseară pe cerul României? S-a putut observa cu ochiul liber

GALERIE FOTO (4)

Într-un spectacol natural de o frumusețe rar întâlnită, locuitorii din mai multe județe au avut privilegiul să asiste la o reprezentație spectaculoasă a celebrei și fascinantei Aurora Boreale. Fenomenul extraordinar, care a adus pe cerul României dansul luminilor nordice, a fost capturat în imagini uluitoare de către localnici, creând momente de neuitat și fascinante pentru toți cei care au fost martorii acestui eveniment remarcabil.

Aurora Boreală este unul dintre cele mai uimitoare și spectaculoase fenomene naturale, rezultat al interacțiunii dintre particulele de vânt solar și câmpul magnetic terestru. În emisfera nordică, acest fenomen este cunoscut sub numele de Aurora Boreală și aduce cu sine un spectacol de lumină și culoare pe cerul nopții.

Bacăul, martor al minunii naturale

În noaptea de 10 spre 11 mai românii au fost martorii unui fenomen rar, care nu este specific țării noastre. Aurora boreală a fost vizibilă în mai multe zone ale României, printre care Alba, Buzău și Prahova. Fenomentul este generat de o furtună solară puternică.

Fotograful Gaman Gabriel a împărtășit cu lumea aceste momente magice, postând pe pagina sa de socializare imagini spectaculoase surprinse în zona Poduri din Bacău. Aceste fotografii nu doar că capturează frumusețea Aurora Boreale, dar și transmit emoțiile și fascinația care au însoțit acest moment unic în Bacău.

Această experiență extraordinară nu doar că a oferit locuitorilor din cele trei județe ocazia să se bucure de frumusețea naturală a lumii, dar și să creeze amintiri de neuitat și să se conecteze cu misterul și splendoarea universului. Privind spre cerul înstelat, admirând jocul captivant al luminilor nordice, locuitorii din Bacău au fost martorii unei minuni ale naturii care le-a marcat sufletele pentru totdeauna.

Aurora Boreală aduce cu sine nu doar o explozie de culoare și lumină pe cerul nopții, ci și un sentiment de uimire și recunoștință pentru frumusețea și misterul naturii. Prin imaginile uimitoare capturate în Bacău, locuitorii și fotograful Gaman Gabriel au reușit să împărtășească cu lumea întreagă această minunăție a naturii, aducând lumina și emoția acestui fenomen fascinant în inimile tuturor.

Descoperirea fascinantă a Aurorii Polare

Într-o lume plină de fenomene naturale unice și misterioase, Aurora Polară rămâne una dintre cele mai fascinante și impresionante manifestări ale naturii. Descoperirea și înțelegerea acestui spectacol cosmic au reprezentat o adevărată provocare pentru omenire, iar acum, cercetătorii reușesc să dezvăluie secretele din spatele luminilor nordice.

Temperatura din miezul Soarelui este extrem de înaltă, ceea ce duce la producerea unei reacții de fuziune nucleară a hidrogenului. Acest proces intens eliberează particule încărcate electric în atmosfera solară, care sunt apoi aruncate în spațiu. Acest flux constant de particule solare ajunge la Pământ și interacționează cu câmpul magnetic al Terrei, cunoscut sub numele de magnetosferă, provocând perturbări care vor culmina într-un spectacol de lumină – Aurora Polară.

Atunci când particulele încărcate energetic provenite din vântul solar ajung în atmosfera terestră, ele se ciocnesc cu moleculele de oxigen și azot din atmosferă. Aceste coliziuni determină emisia de lumină vizibilă, oferind naștere Aurorii Polare. În funcție de altitudinea și compoziția chimică a atomilor, culorile aurorale variază, oferind un spectacol incredibil de divers și captivant.

Culorile vibrante ale Aurorei Polare sunt rezultatul emisiei de lumină de către atomii de oxigen și azot în urma coliziunilor cu particulele solare încărcate. La altitudinea la care se formează Luminile Nordice, atmosfera este predominant compusă din oxigen, care emite în principal o lumină de culoare verde. Acest fenomen explică de ce aurora este adesea asociată cu această culoare hipnotică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: