Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși? Cum să obții rezultate ca la cofetărie în propria bucătărie 

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși? Cum să obții rezultate ca la cofetărie în propria bucătărie 

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși? Cum să obții rezultate ca la cofetărie în propria bucătărie 

Cozonacul, regele dulciurilor de sărbători, poate fi o adevărată provocare în bucătărie. Dar ce te faci când vrei să obții acel cozonac pufos și delicios, asemenea celor din cofetării? Ei bine, există câteva trucuri și ingrediente speciale care pot face diferența între un cozonac simplu și unul spectaculos. Iată cum să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a obține rezultate remarcabile.

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși

Pentru a începe, e important să ai la îndemână următoarele ingrediente:

  • 200 grame unt
  • 200 grame untură de porc
  • 150 grame zahăr
  • 120 ml lapte
  • 150 grame smântână
  • 1 kilogram făină
  • 10 grame drojdie
  • 4 gălbenușuri
  • 10 grame zahăr
  • 10 ml esență de vanilie

Pentru umplutură, vei avea nevoie de:

  • 200 grame zahăr
  • 500 grame mac măcinat
  • 200 ml lapte
  • 10 ml esență de vanilie
  • Coajă de la o lămâie și o portocală

Cum să obții rezultate ca la cofetărie în propria bucătărie

Primul pas este să pregătești aluatul. Într-un bol, amestecă laptele călduț, zahărul, drojdia și gălbenușurile, apoi lasă drojdia să acționeze. În alt bol, combina făina, zahărul și sarea, adaugă untul și chiar și untura de porc. Aceasta îi dă un gust uimitor, deși nu toate gospodinele cunosc acest truc indeit! Totodată, adaugă smântână pentru un gust rafinat!

Acum, amestecă până când obții o consistență omogenă. Adaugă amestecul de lapte și drojdie, precum și esența de vanilie, și frământă până când aluatul devine elastic și lucios. Lasă-l la frigider pentru o oră.

În timp ce aluatul se odihnește, poți pregăti umplutura. Amestecă zahărul, macul, coaja de lămâie și portocală, laptele și esența de vanilie într-o tigaie și fierbe până când lichidul scade.

După ce aluatul și-a petrecut timpul în frigider, întinde-l într-un dreptunghi și distribuie uniform umplutura de mac. Rulează aluatul și unge-l cu gălbenuș de ou înainte de a-l baga la cuptor.

Cozonacul trebuie copt la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.

Urmează aceste instrucțiuni și vei obține cozonaci mari și pufoși, care să rivalizeze cu cele din cofetării. Savurează-le cu încredere alături de cei dragi în timpul sărbătorilor!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: