Redactia.ro
Home » Știri » Ce să faci în București de Florii. Evenimente organizate în Capitală

Ce să faci în București de Florii. Evenimente organizate în Capitală

Cele mai frumoase felicitări pentru românii care își serbează ziua de Florii. FOTO

Dacă nu știi ce să faci weekend-ul acesta, trebuie să știi în București se organizează mai multe evenimente pentru toate vârstele.

Ce evenimente se organizează în Capitală în weekend-ul de Florii

Evenimente pentru toate gusturile și vârstele în Capitală. Iată ce puteți face:

Pelerinaj de Florii în București

Sâmbătă, pe 16 aprilie, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza în București Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov.
Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (orele 16:15) și se va desfășura pe următorul traseu:

Bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei și se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Târguri de Florii în Capitală

În Parcul Herăstrău are loc în perioada 14-17 aprilie un târg cu produse tradiționale.

„Dat fiind faptul că Ziua de Florii aduce în calendarul creștin ortodox dezlegarea la pește, iar acest preparat nu trebuie să lipsească din meniul de sărbătoare, în cadrul evenimentului vom aloca o zonă producătorilor cu preparate și produse din pește si fructe de mare, astfel reunim comercianți autohtoni de pește și produse specifice si descoperim rețete culinare specifice diverselor zone ale țării”, au transmis organizatorii de la târgul din Parcul Herăstrău.

De asemenea, organizatorii pregătesc și o gamă variată de preparate tradiționale, dar și produse hand-made.

„Înainte de marile sărbători Pascale, puteți face comenzi pentru masa imbelsugata de Paste direct de la cei mai renumiti producatori prezenți în Parcul Herăstrău.
Va asteptam și cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, gătite de maeștri nostri bucatari ca la mama acasă, gata sa cucereasca gusturile bucureștenilor”, au mai transmis organizatorii.

Și în Parcul IOR din Capitală, lângă Biserica Maramureșeană, bucureștenii sunt așteptați la un târg unde vedeta este peștele.

Bucharest Half Marathon

Duminică, 17 aprilie, între orele 06.00-16.00, se va desfășura evenimentul sportiv „Bucharest International Half Marathon & 10K by Constantina Diță”, în Municipiul București, care va aduce și restricții de circulație în București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: