Redactia.ro
Home » Știri » Ce să mănânci în perioada postului fără să te îngrași! Alimentele pe care trebuie să le incluzi în meniul tău

Ce să mănânci în perioada postului fără să te îngrași! Alimentele pe care trebuie să le incluzi în meniul tău

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului în 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Postul Paștelui a început și ține pentru 40 de zile, perioadă în care credincioșii nu vor consuma carne, lape, ouă și alte produse de origine animală. Nu este deloc ușor să ții întregul post, însă există anumite alimente sățioase pe care le poți mânca în această perioadă. Iată o parte dintre acestea!

Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada postului

Varza călită cu sau fără mămăligă, broccoli, conopida, varza de Bruxelles sunt variante de meniuri de post bogate din punct de vede nutritiv. Laptele simplu poate fi înlocuit cu cel de migdale. Laptele de migdale este mai puțin bogat în calorii decât cel de vacă și reprezintă o sursă de vitamina A, E și D.

Nici sfecla roșie nu trebuie să vă lipseasă din alimentație în perioada postului. Consumul sfeclei roșie înlătură oboseala, ajută la reînnoirea celulelor sanguine, previne anemia și stimulează sistemul imunitar.

„Proteină de origine animală este sățioasăProteină de origine vegetală nu este sățioasă. Trebuie să consumăm colume mari și foarte des. Cea mai mare parte a persoanelor care țin post tind să ia în greutate. 

Trebuie  ținem cont de trei criterii în momentul în care dorim  ținem postul religios: trecerea de la dulce, la post, trecerea de la de post la dulce, iar atunci când ne hotărâm  ținem post trebuie  ne pregătim alimentele potrivite,  le preparam în casă și  avem alegerile potrivite care  conțînă proteină și nu preponderant carbohidrați și grăsime care ne vor face  luăm în greutate”, a povestit medicul Florin Ioan Bălănică.

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în perioada postului

Există și alimente pe care nu ar trebui să le consumăm în perioada postului pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Unul dintre cele mai procesate alimente este pateul de post. Pe rafturile magazinelor există o diversitate de pateuri, dar trebuie reținut că toate sunt la fel de toxice pentru organism. Conțin o mulțime de aditivi alimentari, în loc să aibă ca ingredient principal legumele.

„Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal”, a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Președinte APC România, potrivit APC România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: