Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București

Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București

Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București

Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București. Cei care locuiesc la bloc știu foarte bine cum este să plătești în fiecare lună întreținerea și câți bani scot din buzunar și pentru salariul administratorului de bloc. Ei bine, puțini sunt cei care s-au gândit la cât câștigă acesta lunar.

Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București

Ce salariu are, în medie, un administrator de bloc în București. Milioane de oameni trăiesc în mediul urban, iar mulți dintre noi știm cum este să plătim întreținerea lunar, dar și câți bani îi înmânăm administratorului. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu ce salariu încasează un administrator lunar. Conform Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, un administrator de bloc poate căștiga lunar între 30 și 50 de lei pentru fiecare apartament din scară pe care o administrează. Așadar, acest lucru înseamnă că dacă se face rost de un contract în unul dintre blocurile cu foarte multe familii, un administrator va ajunge la o remunerație lunară foarte bună. Pentru a profesa în acest domeniu este nevoie de absolvirea unor cursuri care costă aproximativ 500 de lei, dar și de capacități de gestionare a situațiilor de criză foarte bune.

Mai exact, este nevoie de o atestare obligatorie din partea primăriei în raza căreia se află asociația. Potrivit Hotărârii nr.400 din 2003, administratorul este persoana fizică, atestată în condițiile prezentelor norme metodologice și care asigură managementul de proprietate și managementul financiar. De asemenea, administratorii trebuie să aibă capacitate deplină de exercitare a acestei funcții, dar să și fi urmat un curs de pregătire profesională organizat de către Consiliul Local, în colaborare cu asociațiile guvernamentale. „Poate deveni administrator de imobile oricare persoană fizică care absolvă un curs de calificare organizat de instituţii de profil şi obţine un atestat de la autoritatea publică locală”, susţine Radu Opaina, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Mai mult, o persoană care își dorește să devină administrator de bloc trebuie să știe că este nevoit să cunoască foarte bine proprietarii, astfel încât să le înțeleagă toate problemele și necesitățile.

Ce trebuie să facă un administrator de bloc?

Un administrator de bloc trebuie să întocmească registre ale proprietății, să aibă grijă de întreținerea și de repararea clădirii, să țină inventarul fizic al proprietății și să facă o serie de calcule.

Puțini știu că administratorul de bloc are un drept ce nu este pe placul locatarilor. Mulți români nu știu legea și riscă să plătească amenzi mari din această cauză, mai ales că nici nu concep că președintele de bloc are o astfel de putere. Cei mai mulți dintre locatari consideră că este dreptul lor să răspundă sau nu atunci când cineva le bate la ușă. Însă, atunci când este vorba despre administratorul de bloc, lucrurile stau diferit.

În unele situații, ignorarea lor ar putea avea drept consecință o amendă usturătoare. Administratorul de bloc are dreptul să intre în orice apartament din bloc, chiar și fără acordul proprietarului, în unele situații. Aceștia sunt susținuți de lege, în baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari. Acesta poate fi de cinci zile, dacă este vorba despre lucruri de construcții sau reparații sau de 24 de ore în situații de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: