Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are Patriarhul Daniel? Suma fabuloasă pe care o încasează lunar

Ce salariu are Patriarhul Daniel? Suma fabuloasă pe care o încasează lunar

patriarhul daniel

Ce salarii primesc preoții? Ei bine, acest răspuns diferă în funcție de studiile pe care respectiva față bisericească le-a finalizat. Un lucru este cert. Patriarhul Daniel nu duce grija zilei de mâine…și nici de poimâine!

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Suma pe care Patriarhul Daniel o primește lunar se ridică la aproximativ 24.000 de lei. Funcția sa este plătită similar cu cea avută de președintele Senatului sau de către un membru de vază al Camerei Deputaților. Însă nu orice preot este la fel de bine recompensat.

Următoarea treaptă în ierarhie este ocupată de preoții încadrați pe funcțiile de arhiepiscop major, mitropolit Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano Catolică. Aceștia primesc lunar aproximativ 21.000 de lei.

Iată ce alte salarii primesc fețele bisericești din România

Un preot gradul I cu studii superioare va avea un salariu de bază, salariu minim brut, de 4.000 de lei pe lună, un preot gradul II va primi 3.900 de lei, un preot definitiv, 3.850 de lei, iar un debutant va trebui să se mulțumească cu 3.700 de lei, potrivit Cancan. 

Dacă preoții respectivi au doar studii medii, atunci recompensele financiare vor fi, la rândul lor, mai mici. În acest caz, un preot gradul I va primi  3.700lei, un preot definitiv va încasa suma de 3.650 lei, iar un debutant va primi doar 3.550 lei.

Ce spunea Patriarhul Daniel despre sărăcie și bogăție

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, cuvânta Patriarhul Daniel credincioșilor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: