Redactia.ro
Home » Știri » Ce șanse de supraviețuire i-au dat medicii din Belgia lui Cătălin Denciu? Soția sa: „La noi nu ar fi supraviețuit”

Ce șanse de supraviețuire i-au dat medicii din Belgia lui Cătălin Denciu? Soția sa: „La noi nu ar fi supraviețuit”

Medicul erou de la Piatra Neamț, care s-a aruncat în flăcări pentru a salva viețile pacienților de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț, a fost transportat, în urmă cu trei zile, la o unitate medicală din Belgia. Soția medicului erou a oferit mai multe informații despre starea în care se află acum.

,,La noi nu ar fi supraviețuit”

Ioan Cătălin Denciu a trecut prin clipe cumplite  în încercarea de a-i scoate pe pacienții din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, din flăcările care au cuprins salonul. Medicul are arsuri pe 70% din suprafața corpului.

Soția medicului erou, Alina Denciu, a declarat că medicul nu ar fi avut șanse de supraviețuire dacă ar fi rămas în țară.

Belgia este șansa lui la viață, la noi nu cred că ar fi supraviețuit’‘, a mărturisit, femeia.

Soția medicului a povestit clipele de groază prin care a trecut Cătălin Denciu în noaptea incendiului.

″El m-a sunat, el era de gardă, eu cu copiii. Atât mi-a zis, eu am arsuri, dar nu sunt foarte grav. Probabil în toată nebunia aia, el nu a simțit gravitatea leziunilor. Am stat de vorbă cu el până în momentul în care a fost preluat de ambulanță. Toată lumea încerca să-l toaleteze, să prindă o linie venoasă, să-l echilibreze, este un șoc enorm″⁣, a spus soția medicului, într-o intervenție telefonică, pentru Știrile PRO TV.

Alina a mărturisit că soțul său s-a arătat înspăimântat de ceea ce trăise și a sunat-o imediat după ce a intrat în secția ATI cuprinsă de flăcări să își salveze pacienții. Colegii de la spital și toți cei care îl cunosc se roagă pentru el.

Alina Denciu a povestit care este starea de sănătate a soțului ei și ce informații a primit de la medicii din Belgia.

,,Modificări fantastice nu pot să aștept de la o zi la alta. Faptul că au reușit să-l stabilizeze și se menține stabil… primele 3-5 zile sunt critice. Îmi dă încredere și speranță să treacă de faza asta supra-acută și apoi să intre în altă fază de recuperare până la 3 săptămâni.Este șansa lui la viață. Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască la noi ″⁣.

 

,,Dacă analizăm rănile arse, are 40% șanse de supraviețuire’

Cătălin Denciu se află și acum pe mâinile medicilor din Belgia. Medicul are arsuri pe 70% din suprafața corpului. Mia mult, la momentul transferării în străinătate existau suspiciuni de arsură a căilor respiratorii, dar acum este din nou evaluat și stabilizat. Medicul Cătălin Denciu a trecut de primul tratament de dializă, iar medicii din Belgia urmează să îl examineze cu un sccaner special pentru a se stabili cu exactitate ce profunzime au arsurile.

Dr. Thomas Rose, șeful secției de arși a spitalului militar Queen Astrid, din Belgia, a specificat care sunt șansele ca medicul să scape cu viață.

 ″Pacientul a fost ars pe o mare parte a corpului din cauza accidentului din România. Colegii mei au lucrat zi și noapte pentru a stabiliza starea generală. Dacă analizam rănile arse, el are aproximativ 40% șanse de supraviețuire”, a spus medicul din Belgia.

 

Pacienții salvați de medicul erou se roagă pentru el

Pacienții pe care medicul Cătălin Denciu i-a salvat în urma incendiului de la Piatra Neamț, se roagă penteu el. Medicul a fost în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, la secția ATI, încă de la început.

,,Vreau să vă spun că pe domnul doctor îl recunoșteam după ochii albaștri pe care îi are pentru că datorită combinezoanelor pe care le poarta personalul medical nu reușeam să văd chipul nimănui. Domnul doctor Denciu este unul din medicii care mi-a acordat, pe lângă îngrijirea medicală, sfaturi și susținere morală pe toată durata șederii mele acolo. Dânsul, trăind experiență infectării acestui virus cu câteva luni înaintea mea, sănătate multă în special domnului doctor Denciu care sper să fie în rugăciunile tuturor în aceste zile″⁣, a declarat Viorel Iacoboaia, pacientul lui Cătălin Denciu.

,,Un profesionist desăvârșit, un spirit foarte întreprinzător și gata în orice moment să depună toată eforturile pentru a reda sănătatea celor aflați la secția de ATI. Din punct de vedere religios, am avut posibilitatea să-l cunosc în calitate de părinte spiritual, de naș, la creștinarea unor copii″⁣, a mai spus și Cojan Ovidiu, preot la biserica ,,Sf. Ioan Domnesc” din Piatra Neamț

 

Medicul Cătălin Denciu, confirmat, inițial, cu coronavirus

Medicul erou Cătălin Denciu a fost confirmat, inițial, cu noul coronavirus. Deși, conform testului rapid efectuat la spitalul Floreasca a arătat că medicul ar fi infectat cu noul coronavirus, testul făcut în Belgia este NEGATIV.

,,Probabil că la Floreasca nu a fost un test real time PCR, pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a declarat premierul Ludovic Orban, cu privire la acest aspect.

Medicul erou de la Piatra Neamț a trecut, în primăvară, ăeste infecția cu coronavirus, iar în lunile iulie și septembrie a donat plasma pentru a salva mai mulți oameni infectați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: