Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce scrie pe piatra funerară a Mariei Cantacuzino, care a fost soția lui George Enescu. Femeia l-a înşelat toată viaţa ei

Ce scrie pe piatra funerară a Mariei Cantacuzino, care a fost soția lui George Enescu. Femeia l-a înşelat toată viaţa ei

Măruca Cantacuzino a fost soţia compozitorului George Enescu şi amanta filosofului Nae Ionescu. Considerată o figură excentrică, atrasă de magie şi spiritism, Maria Cantacuzino a rămas în istorie drept prinţesa neînţeleasă şi nefericită, înşelată de toţi cei pe care i-a iubit.

Maria Cantacuzino a fost una dintre cele mai frumoase şi excentrice prinţese din istoria României „Bizară, cu toane, extravagantă. Avea stări depresive sau de exuberanţă ca şi încercări de sinucidere. Credea în fantome, în spiritism“, o descrie Ilie Kogălniceanu.

Şi-a turnat acid pe faţă

Viaţa amoroasă a Mărucăi a fost un lung şir de dezamăgiri şi decepţii, fiind atât victimă a adulterului partenerilor, cât şi adulterină. Singura verigă stabilă în triunghiurile amoroase în care a fost prinsă prinţesa Maria Cantacuzino a fost dragostea lui George Enescu, cel care i-a rămas alături până în ultima clipă a vieţii lui.

Enescu, îndrăgostit iremediabil de prinţesă, ajunge ”interpretul de curte” din casa familiei Cantacuzino. Pynx este numele pe care Maria i-l dă lui iubitului ei, Enescu.

Maria Cantacuzino are o relație atât cu George Enescu, cât și cu filizoful Nae Ionescu. Compozitorul român nu a crezut că aventura Mariei Cantacuzino va dura mult timp, așa că a mers la Paris, așteptând ca aceasta să i se alăture.

Ce scrie pe piatra ei funerară

Cu toate acestea, atunci când Nae Ionescu a dorit să se despartă de ea, Maria Cantacuzino a intrat într-o depresie profundă și chiar și-a turnat acid sulfuric pe față, dorind să moară.

După moartea compozitorului, prinţesa iubită a trăit în Eveţia şi i-a supravieţit lui Enescu până în 1968. Amândoi sunt înmormântaţi în cimitirul Père Lachaise din Paris. Pe piatra funerară, Măruca a cerut să nu îi fie trecut titlul de prinţesă la care a ţinut toată viaţa , ci să fie amintită ”Maria Enescu, născută Rosetti -Tescani”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: