Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu elevii în actualul an școlar. Ministrul Educației a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu elevii în actualul an școlar. Ministrul Educației a făcut anunțul

ce se întâmplă cu elevii în actualul an școlar

Scenariul înghețării anului școlar nu este unul luat în calcul, potrivit ultimelor declarații ale Ministrului Educației, Monica Anisie. Explicațiile din partea ministrului vin în contextul în care Raluca Turcan a cerut Ministerului Educației să analizez trei posibile scenarii pentru anul școlar în curs.

Vicepremierul consideră că sunt trei variante: fie totul va continua normal, fie anul școlar și inclusiv evaluările vor fi decalate, sau cel de-al treilea scenariu și cel mai rău, anul școlar să fie înghețat, ceea ce înseamnă că elevii ar trebui să repete anul.

Monica Anisie a ținut să îi liniștească pe toți cei implicați direct, adică elevii, studenții și părinții că posibilitatea înhețării anului școlar nu este luată în considerare în acest moment.

Ministrul Educației dă asigurări că anul școlar nu va fi înghețat

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți și părinți că la acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar sau să anulăm examenele naționale cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, este adevărat, însă uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educației din statele UE. Nu există un astfel de scenariu. În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar”, a explicat ministrul.

Totodată, Monica Anisie a precizat că sunt, într-adevăr, mai multe scenarii luate în calcul, iar cel care va fi aplicat depinde de felul în care va evolua țara noastră în ceea ce privește infectările cu COVID-19.

„Scenariile pe care le fac specialiștii din cadrul Ministerului vor fi făcute publice în momentul în care vom avea o situație clară. Toate aceste scenarii vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Fac un apel la calm. Îi rog pe elevi, pe părinți și pe studenți să stea acasă și să continue învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini