Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă cu organismul tău când mănânci castraveți. Te va surprinde

Ce se întâmplă cu organismul tău când mănânci castraveți. Te va surprinde

Sursa foto: www.symbeohealth.com

Un element de bază al salatelor, al platourilor de crudități și ca bază pentru murături, castraveții sunt una dintre legumele noastre non-vegetale preferate. Iată ce se întâmplă cu organismul tău când mănânci castraveți și cât de benefic este acest aliment!

Ce se întâmplă cu organismul tău când mănânci castraveți

Castraveții conțin aproximativ 95 % apă, din care 114 grame de apă la 120 de grame de castravete solid, potrivit datelor „USDA”. Sunt, de asemenea, o mică sursă de doi electroliți, potasiu și magneziu, o cană de castraveți servind 4 % din valoarea zilnică a fiecăruia dintre electroliți. Această legumă bogată în apă este considerată a fi o sursă „bună” de vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi care este esențială în sinteza proteinelor, coagularea sângelui și creșterea oaselor, potrivit „National Institutes of Health”. Alte surse bune de vitamina K includ legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și broccoli.

Castraveții sunt una dintre legumele cu cele mai puține calorii pe care le poți consuma, cu doar 18 calorii pw 100 de grame. Cu un număr atât de mic de calorii și un conținut ridicat de apă, poți mânca o cantitate semnificativă de castraveți, consumând puține calorii, dar umplându-te, ceea ce este util pentru a-ți menține greutatea. De aceea, castraveții sunt favoriți în multe diete.

Castraveții au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, neuroprotectoare și cardioprotectoare. Încetinește evoluția cancerului

Castraveții sunt o sursă bună de un flavonoid dietetic numit fisetină, despre care cercetările inițiale au arătat că are puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, neuroprotectoare și cardioprotectoare. Deși sunt necesare mai multe cercetări, o analiză Antioxidants & Redox Signaling a constatat că fisetina are mecanisme anticancerigene și poate ajuta la încetinirea evoluția cancerului de prostată.

Castraveții apără sănătatea ochlior

Carotenoizii antioxidanți și bioactivi luteină și zeaxantină sunt compuși vegetali cu calități de promovare a sănătății ochilor. Luteina și zeaxantina sunt singurii carotenoizi care se acumulează în ochi și joacă roluri importante în sistemul vizual, potrivit unei analize publicate în „European Journal of Nutrition”.

Consumul unei cantități suficiente din acești nutrienți este esențial pentru sănătatea ochilor și reduce riscul de degenerare maculară legată de vârstă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: