Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu românii care locuiesc în clădirile cu risc seismic?

Ce se întâmplă cu românii care locuiesc în clădirile cu risc seismic?

cladire risc seismic

Cutremurul din Turcia și seismele care au avut loc în ultima perioadă în România aduce în discuție un subiect pe care autoritățile au încercat să-l dea uitării: sutele de clădiri care s-ar putea prăbuși în eventualitatea producerii unui cutremur cu magnitudine mare. Românii primesc totuși o veste bună: clădirile cu risc seismic pot beneficia de reconsolidare gratuită din partea statului.

Cum poți beneficia gratuit de reabilitarea gratuită a clădirii în care locuiești

Oamenii pot beneficia gratuit de reabilitarea seismică a clădirilor în care stau, însă pentru ca acest lucru să se poată petrece este necesar ca primăriile și asociațile de proprietari să colaboreze cât mai eficient. Există o condiție pe care cei care beneficiază de reconsolidare trebuie să o respecte. Ei nu au voie să vândă locuința pentru o perioadă de 25 de ani, conform celor mai recente prevederi.

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat identificarea firmelor turcești de construcții care au realizat lucrări pe teritoriul României, precum și revizuirea calității materialelor și standardelor folosite în domeniul construcțiilor. În funcție de rezultatul acestor evaluări, Nicolae Ciucă a cerut să fie identificate măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituții.

Peste 300 de clădiri din Capitală riscă să se prăbușească la primul seism cu o magnitudine mare

În București situația este cu atât mai dramatică. Peste 360 de clădiri riscă să cadă la producerea unui seism puternic. Cu toate acestea, doar 35 de clădiri au fost expertizate pentru risc seismic în ultimii ani! De altfel, previziunile specialiștilor nu sunt deloc optimiste. Unii dintre ei sunt de părere că un cutremur puterenic ar putea atrage după sine prăbușirea barajului de la Lacul Morii și inundarea unei părți din Capitală. Reprezentanții de la Apele Române invalidează acest scenariu, cu iz apocaliptic, și subliniază că situația este sub control.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: