Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu sute de mii de români din Germania. Anunțul făcut de Angela Merkel

Ce se întâmplă cu sute de mii de români din Germania. Anunțul făcut de Angela Merkel

Angela Merkel a făcut un anunț cu privire la restricțiile impuse în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Sute de mii de români, care trăiesc și muncesc în Germania, vor fi afectați. 

 

Germania a prelungit restricțiile

Restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, printre care și închiderea restaurantelor și a locurilor de cultură, rămân în vigoare până pe 10 ianuarie 2021, a anunțat cancelarul Angela Merkel. Printre cei afectați se numără și sute de mii de români.

Angela Merkel a decis prelungirea restricțiilor impuse în urma unei întâlniri cu miniștrii-președinți ai landurilor, potrivit AFP.

Landurile își continuă reglementările până la 10 ianuarie, ceea ce înseamnă că, în principiu, situația rămâne așa cum este în prezent, cu excepția reglementărilor de Craciun”, a anunțat miercuri saera, în cadrul unei conferințe de presă, Angela Merkel.

Prelungirea restricțiilor vine ca o măsură după ce mai multe guverne regionale din Germania și-au arătat intenția de a lăsa hotelurile deschise de Crăciun. Angela Merkel a atras atenția că aceste planuri ale guvernelor regionale ar putea să înrăutățească situața actuală în care se află Germania din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mult, rata de infectare în mai multe landuri din Germania a crescut semnificativ în ultimele șapte zile, în ciuda faptului că a fost introdusă carantina parțială la începutul lunii noiembrie.

La sfârșitul lunii noiembrie, Angela Merkel și premierii de stat au convenit ca anumite măsuri împotriva pandemiei să fie relaxate înainte de sărbătorile de iarnă. Însă, Merkel nu consideră o măsură bună ca, în locurile unde epidemia este severă, să fie deschise hotelurile de Crăciun.

În luna noiembrie, Angela Merkel și premierii celor 16 landuri germane au participat la o videoconferință în care s-a decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie permise reuniuni. Însă, numărul maxim al persoanelor care pot participa la aceste reuniuni este de 10 persoane din diferite familii, copiii cu vârste până la 14 ani nefiind incluși în acest calcul, au spus oficialii.

Situația nu ne permite din păcate să anulăm restricțiile impuse în noiembrie. Restaurantele, barurile rămân închise, activitățile sportive și culturale sunt întrerupte, la fel ca și găzduirea de turiști în hoteluri. Măsurile se aplică, deocamdată, până pe 20 decembrie. Este însă probabilă o prelungire a lor„, a declarat atunci cancelarul german.

Germania, relaxare de sărbători

Germania nu are rezultate satisfăcătoare în ceea ce privește pandemia. Mai mult, Angela Merkel a subliniat că „numărul morților zilnice este în continuare foarte mare”.

Cu toate acestea, contactele sociale vor fi mai permisive înter Crăciun și Revelion. Reglementările cu privire la contactele dintre oameni urmează să fie relaxate de la 23 decembrie la 1 ianuarie, între Crăciun și Revelion. Dacă până acum reuniunile private presupuneau maxim 5 persoane, de sărbători vor putea fi de zece persoane. Copii în vârstă de până la 14 ani nu sunt incluși în acest număr. Însă, Berlinul face excepție de la această regulă, unde numărul maxim de persoane permise în cadrul reunilor private rămâne cel de cinci persoane.

Dacă toate eforturile depuse sunt zădărnicite de un comportament nerezonabil acasă, aceasta va fi o nouă sursă majoră de infecție a ținut să explice Angela Merkel.

În ianuarie va fi stabilit cu exactitate ce anume se va întâmpla în continuare. Cancelarul Germaniei și șefii landurilor se vor întâlni din nou pe data de 4 ianuarie pentru a analiza situația epidemiologică. Tot atunci, vor putea fi stabilite și măsurile care vor fi impuse în continuare.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: