Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021? Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021? Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

Schimbări majore în acordarea voucherelor de vacanță în 2024! Cine riscă să piardă dreptul la tichete

Voucherele de vacanță vor fi acordate și anul viitor, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice. Tichetele în valoare de 1.450 de lei vor fi emise, însă, doar în format electronic, mai apare în actul normativ publicat pe site-ul MFP. 

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021

În urma discuțiilor referitoare la voucherele de vacanță oferite de către stat angajațlor, s-a decis că acestea vor fi acordate și în 2021.

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că voucherele vor fi acordate și anul acesta, dar că vor fi emise în format electronic. Valoarea voucherelor de vacanță care urmează să fie emise pentru cei din domeniul public va fi de 1.450 de lei.

Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (…) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat„, este menționat în nota de fundamentare.

Astfel, voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu scopuri turistice, de cazare, de masă sau de recuperare a capacității de muncă. Aceste vouchere pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie sau de divertisment, dacă acestea fac parte dintr-un pachet turistic. Însă, dacă vacanța va fi una mai scumpă, aceasta va fi acoperit și din bugetul personal.

Un alt aspect important este că voucherele de vacanță se folosesc doar pentru serviciile turistice din România.

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță?

Este specificat și modul în care pot fi folosite voucherele de vacanță.

,,Cum pot fi folosite voucherele de vacanță?
Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Există 3 emitenți, Cheque Dejeuner, Sodexo și Edenred. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.”este specificat pe site-ul turism.gov.ro.

Voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii. Voucherele oferite de stat sunt scutite de plata CAS și CASS, după cum este menționat în sursa citată. Mai mult, potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează cu doar 10%.

,,Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri.” se arată pe site-ul turism.gov.ro.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: