Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă dacă ieși din București spre Constanța, pe Autostrada Soarelui. Așa ceva nu s-a mai văzut până acum

Ce se întâmplă dacă ieși din București spre Constanța, pe Autostrada Soarelui. Așa ceva nu s-a mai văzut până acum

București spre Constanța, pe Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui, din sensul București-Constanța, pustie de 1 mai. Este primul an în care românii nu străbat acest weekend pentru o minivacanță.

Nu ne-am fi imaginat niciodată autostrada atât de pustie. În fiecare an, de 1 mai, știrile veneau de la malul mării, unde românii începeau distracția. Autostrada devenea neîncăpătoare pentru zecile de mii de oameni care se îndreptau spre stațiunile de pe litoral.

Acum, dacă ieși din București spre Constanța, pe Autostrada Soarelui, drumul e mai liber ca niciodată.

Numeroase filtre de poliție pe A2

Șoferii care s-ar încumeta să părăsească orașul ar fi opriți de echipajele de poliție. Nimeni nu are voie să plece din capitală în scop recreativ. Forțele de ordine declarațiile pe propria răspundere și motivele invocate de șoferi.

Majoritatea conducătorilor auto care au fost opriți azi de polițiști au spus că merg la muncă, iar drumul lor străbate autostrada, anunță DIGI24. Polițiștii s-au pregătit și în eventualitatea în care șoferii vor să păcălească filtrele. Echipajele sunt poziționate în zone strategice, iar traficul e verificat inclusiv cu drone și elicoptere.

Poliția Română a anunțat clar:

„Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare.”

Autoritățile au spus deja de câteva zile că, în acest an, de 1 mai, cetățenii trebuie să respecte restricțiile prevăzute în Ordonanța Militară. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor reguli se încadrează între 2.000 la 20.000 de lei. Astfel, în loc să meargă la grătare, românii trebuie să păstreze distanțarea socială și să evite aglomerațiile.

De 1 mai 2020, 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt la muncă. Forțele de ordine veghează, în special, zonele unde românii mergeau în mod obișnuit la picnic.

În situațiile excepționale, peste 150 de grupe de intervenție MAI sunt pregătite să intevină. Pe teren au ieșit și patrule ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: