Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Care e adevărul, de fapt

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Care e adevărul, de fapt

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Care e adevărul, de fapt

Iată ce se întâmplă, de fapt, dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Este mit sau realitate ceea ce se spune? Iată detalii.

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică și ajunge la plămâni. Care e adevărul, de fapt

Foarte mulți dintre noi am auzit că ar putea fi periculos, atât pentru adulți, cât și pentru copii, să ai o pisică sau un cățel în casă. „Dacă înghiți un fir de păr, acesta poate ajunge la plămâni si poți muri”, spune o vorbă pe care sigur am auzit-o cel puțin o dată.

Dacă ai un animal de companie și ai înghițit un fir din blana lui, nu ar trebui să îți faci probleme. Cel mai probabil, firul va fi eliminat în mod natural atunci când vei merge la toaletă, prin scaun. E valabil atât pentru adulți, cât și pentru copii, așadar, sunt șanse mari să nu pățiți nimic. Sigur, sunt cazuri și cazuri, iar unele persoane vorbesc de situații grave. Chiar dacă compoziția firului de păr de animal este identică cu cea a firului de păr uman, datorită keratinei, cele două tipuri de păr nu afectează organismul. Este nevoie de o cantitate semnificativă pentru ca acestea să blocheze tractul digestiv, potrivit Spynews.

Însă, se pare că într-o anume situație există un eventual pericol destul de mare, însă nu se întâmplă des. Nu e vorba despre firul de păr propriu zis, ci despre un anume parazit care poate fi luat de pe blana animalelor nedeparazitate, și care îşi poate face drum spre plămâni, ficat sau chiar creier. Boala se numeşte chist hidatic și poate fi produsă de larva unui parazit, care trăiește în intestinul câinelui, conform sursei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: