Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă, de fapt, într-un an sabatic. Ce înseamnă acesta?

Ce se întâmplă, de fapt, într-un an sabatic. Ce înseamnă acesta?

Vrei să iei un an sabatic, dar nu știi prea bine ce înseamnă asta? Dacă te-ai gândit să îți iei o perioadă de timp liber de la serviciu sau de la școală pentru a-ți face bagajul și a pleca spre o destinație îndepărtată? Simți că ți-ai petrecut ani sau decenii din viață în aceeași rutină și te temi că te vei epuiza în curând? Acestea nu sunt sentimente unice, iar mulți dintre noi se pot referi la dorința de a experimenta o nouă aventură.

Ce se întâmplă, de fapt, într-un an sabatic

Cunoscuți anterior în Marea Britanie, Australia și în întreaga Europă, anii de decalaj sunt acum tot mai răspândiți în SUA și în mare parte din lume. În plus, angajatorii își deschid ochii asupra beneficiilor unui an sabatic, pe măsură ce stigmatul dispare. Dacă te-ai gândit să iei un an sabatic sau măcar ți-a fost stârnită curiozitatea de acest concept, probabil că ai întrebări cu privire la faptul dacă ar fi decizia potrivită pentru tine.

Ce este un an sabatic

Un an sabatic este o pauză dedicată de la munca tradițională sau de la mediul academic în căutarea creșterii personale prin învățare experiențială, care include adesea călătorii. Este asemănător cu un an sabatic în sensul că este un timp departe de muncă sau de studii, dar nu este neapărat folosit pentru a studia sau a scrie o carte.
A lua o pauză poate însemna mai multe lucruri diferite. În contextul luării unui an sabatic, pauza este una intenționată, cu obiective și termene clare. Nu este doar o oportunitate de a chiuli de la școală sau de la serviciu și de a călători cu rucsacul în spate prin Europa. Este un timp pentru a permite creierului tău să lucreze în moduri diferite, să se odihnească după o perioadă stresantă și să exploreze alte interese.

Pentru ce poți avea un an sabatic

Expresia „an sabatic” poate fi puțin înșelătoare, deoarece nu există nicio regulă conform căreia trebuie să dureze efectiv un an. Pentru unii, un an sabatic înseamnă câteva săptămâni, în timp ce alți gapperi pot alege să își ia un semestru liber de la universitate. De asemenea, unii își iau mai mult de un an sau își împart timpul pe parcursul a doi ani, lucrând cu intermitențe.

Profită la maximum de anul sabatic

Printre avantajele unui an sabatic se numără oportunitatea de a vă odihni, de a vă reîncărca și de a vă întineri. Fie că lucrați cu normă întreagă sau sunteți înscris la liceu, facultate sau școală postuniversitară, probabil că ați fost scufundat în muncă grea ani de zile, fără prea multă ușurare. Încă de la o vârstă fragedă, ai avut multe solicitări în programul tău, iar un an sabatic îți poate oferi ceva timp departe de acești factori de stres.
În timpul unui an sabatic, puteți prelua controlul asupra programului dumneavoastră, eliminând presiunea exercitată de cursurile sau de șeful dumneavoastră. Aveți libertatea de a experimenta lumea din jurul dumneavoastră în condițiile dumneavoastră. Îți poți extinde perspectiva și poți reflecta asupra ta înainte de a te stabili în următoarea etapă a vieții. Mulți oameni vor folosi, de asemenea, această perioadă pentru a învăța noi abilități de viață și responsabilitate personală.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: