Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei o singură ceașcă de cafea. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei o singură ceașcă de cafea. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, dar beneficiile sale asupra corpului uman au fost larg contestate, de-a lungul timpului, părerile fiind împărțite.

Ce efecte imediate are consumul de cafea asupra organismului

Cel mai recent studiu s-a concentrat asupra efectelor pozitive, dar și a celor negative pe care băutul cafelei le are asupra organismului. Concluzia studiului a fost una la care puțini s-ar fi așteptat: „Descoperirea de ansamblu este că nu există o singură consecință legată de sănătate a consumului de cafea, ci că realitatea este mai complicată decât atât”, a spus autorul principal al studiului, dr. Gregory Marcus, cardiolog și profesor de medicină. la Universitatea din California, San Francisco.

Consumul zilnic de cel puțin o ceașcă de cafea poate crește nivelul de energie și reduce timpul de somn, însă poate fi asociat și cu riscul apariției bolilor cardiace, conform studiului. Potrivit cercetătorilor, în zilele în care participanții au consumat cafea, aceștia au înregistrat o medie de 1.058 mai mulți pași decât în zilele în care nu au băut cafea. În același timp, s-a observat că somnul participanților la studiu s-a redus cu 36 de minute în zilele în care au consumat cafea.

Beneficiile consumului de cafea

Studiile de specialitate arată că dacă consumăm zilnic cafea, putem ajuta ficatul să își regleze funcțiile. Mai mult, specialiștii de la Clinica Mayo din SUA au stabilit, în urma cercetărilor efectuate de ei, că dacă bem cafea în mod regulat, sau mai bine zilnic, putem să reducem riscul de a dezvolta colangită sclerozantă primară, aceasta fiind o boală autoimună care poate conduce la apariția cirozei hepatice, insuficienței hepatic și chiar cancerului hepatic.

Pentru a beneficia de proprietățile cafelei ar trebui să o bem amară, fără îndulcitori, însă nu sunt multe persoane care pot tolera gustul acesteia, fără a adăuga îndulcitori. Iată cum putem anihila gustul amar al acesteia folosind un simplu ingredient care se regăsește în bucătăria fiecăruia dintre noi.

Pentru a obține o cafea cu aromă bogată și mai puțin amară, se recomandă adăugarea unei frunze de dafin imediat după ce băutura a fost preparată. În cazul în care preferi să bei cafea instant, frunza de dafin ar trebui adăugată imediat după turnarea apei clocotite în recipient, înainte de prepararea produsului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: