Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organism dacă nu dormim suficient. 6 ore de odihnă pe noapte nu sunt de ajuns

Ce se întâmplă în organism dacă nu dormim suficient. 6 ore de odihnă pe noapte nu sunt de ajuns

GALERIE FOTO (4) probleme cu somnul

Somnul este o funcție vitală pentru corp și minte, deoarece le permite acestora să se „reîncarce”. În urma unei perioade de odihnă corespunzătoare, se ajunge la o stare alertă și energică. Somnul are un rol important în menținerea sănătății și susține sistemul imunitar. În cazul în care dormim insuficient, creierul nu funcționează la parametri optimi, ceea ce poate afecta funcțiile cognitive, cum ar fi concentrarea, gândirea, învățarea și memoria. Iată ce se întâmplă în organismul nostru dacă dormim mai puțin de șase ore pe noapte!

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu dormim suficient

De regulă, adulții au nevoie de 7-9 ore de somn în fiecare noapte, dar factori precum programul de muncă, nivelul de stres, mediul înconjurător neadecvat pentru somn, sau problemele de sănătate pot afecta durata și calitatea somnului. Dacă nu există tulburări de somn sau o privare cronică de somn, atunci îmbunătățirea calității și duratei acestuia poate fi realizată prin adoptarea unui stil de viață activ, prin respectarea unei diete echilibrate și adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

Tulburările de somn, precum insomnia, apneea în somn, narcolepsia și sindromul picioarelor neliniștite, pot perturba grav calitatea și durata somnului. În plus, vârsta poate fi un factor care afectează somnul, mai ales pentru persoanele de peste 65 de ani, care pot avea diferite probleme de sănătate.

De asemenea, privarea de somn poate fi o problemă frecventă, fiind cauzată de diverse afecțiuni, precum depresia, sindromul durerii cronice, cancerul, accidentul vascular cerebral sau boala Alzheimer. Stresul poate fi, de asemenea, o cauză pentru care unele persoane nu se pot odihni în mod corespunzător.

Insomnia afectează sistemul imunitar

Dacă nu dormim suficient, organismul poate fi afectat în mai multe moduri. Unele dintre consecințele imediate ale lipsei de somn includ oboseală, iritabilitate, probleme de concentrare și memorie redusă. Pe termen lung, privarea de somn poate crește riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și obezitatea.

Insomnia poate afecta sistemul imunitar, ceea ce poate face mai dificilă lupta împotriva infecțiilor și a altor probleme de sănătate. De asemenea, privarea de somn poate afecta nivelul de hormoni din corp, cum ar fi cortizolul și leptina, care pot afecta apetitul și metabolismul.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: