Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei vin în mod constant, dar responsabil. Beneficiile pentru sănătate

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei vin în mod constant, dar responsabil. Beneficiile pentru sănătate

pahar de vin

Oamenii ar trebui să încerce cât mai multe soiuri diferite de struguri de vin pentru a-și îmbunătăți sănătatea intestinală și bunăstarea mentală, au recomandat specialiştii.

Beți vin, în primul rând pentru plăcere, dar în mintea voastră gândiți-vă aș putea încerca sticle sau soiuri diferite care ar putea fi de fapt mai sănătoase pentru mine și care mi-ar putea plăcea?”, a spus omul de știință în timp ce vorbea în cadrul podcastului Wine Blast.

Vinul, un medicament excelent

De-a lungul timpului, studiile au arătat că vinul prelungește viața și este un medicament excelent care tratează numeroase afecțiuni. Licoarea lui Bachus are efecte bactericide, fiind unul din cele mai vechi antibiotice naturale.

Specialiştii în vin susţin că sortimentul roșu, în special Cabernet Sauvignon, Chianti și Merlot, conține melatonina. Melatonina ajuta la reglarea ceasului biologc, asadar, consumul unui pahar de vin rosu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că are proprietăți anti-îmbătrânire și anticangerigene.

Te ţine departe de răceli

Conform unor studii, persoanele care consumă mai mult de două pahare de vin roșu pe zi, manifestă cu 44% mai puține răceli decât cei care se abțin de la consumul de vin roșu.

Vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale, ce e drept în cantități mici: potasiu, fluor, fosfor, colina (vitamina face parte din familia vitaminei B și ajută la menținerea sănătății generale).

Un român bea 24,6 litri de vin pe an

Datele înregistrate de Organizația Internațională a Viei şi Vinului (OIV) arată că un român bea puţin peste 2 litri de vin pe lună. Această valoare poziţionează pia­ţa locală undeva la jumătatea cla­samentului mondial, alături de multe ţări europene, precum Germania, Cehia, Marea Britanie şi Ungaria.

România este unul dintre cei mai mari producători de vin din lume (locul 13 conform datelor pe 2021, cele mai recente oficiale). Aproape toată producţia, respectiv 95%, este băută intern.

În alte ţări, precum Franţa, spre exemplu, vinul este brand de ţară şi ajunge în toată lumea, în pofida apetitului pe care îl au localnicii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: