Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul tău dacă pui o frunză de dafin în cafea? Secretul neștiut

Ce se întâmplă în organismul tău dacă pui o frunză de dafin în cafea? Secretul neștiut

dafin

Sunt multe persoane care obișnuiesc să bea o ceașcă de cafea dimineața, înainte de a începe activitățile zilnice. Fiecare dintre noi are propriile preferințe atunci când vine vorba despre gustul acesteia și cantitatea de zahăr sau lapte adăugată în cafea, însă iată de ce ar trebui să adaugi o frunză de dafin în cafea. Explicația te va uimi.

De ce ar trebui să adaugi o frunză de dafin în cafea

Consumul de cafeină îmbunătățește memoria, arată studiile de specialitate. Un lucru important pentru a avea parte de cele mai bune efecte ale cafelei este să nu folosim arome sau alt fel de îndulcitori, pentru că devine un aliment neprielnic pentru organismul nostru.

Faptul că cofeina oferă creșteri de memorie pe termen scurt este arătat de mai multe studii de specialitate. Cercetătorii au stabilit că activitatea cerebrală a indivizilor care au consumat echivalentul unei cești de cafea a crescut și s-a îmbunătățit în mod considerabil.

Studiile de specialitate arată că dacă consumăm zilnic cafea, putem ajuta ficatul să își regleze funcțiile. Mai mult, specialiștii de la Clinica Mayo din SUA au stabilit, în urma cercetărilor efectuate de ei, că dacă bem cafea în mod regulat, sau mai bine zilnic, putem să reducem riscul de a dezvolta colangită sclerozantă primară, aceasta fiind o boală autoimună care poate conduce la apariția cirozei hepatice, insuficienței hepatic și chiar cancerului hepatic.

Pentru a beneficia de proprietățile cafelei ar trebui să o bem amară, fără îndulcitori, însă nu sunt multe persoane care pot tolera gustul acesteia, fără a adăuga îndulcitori. Iată cum putem anihila gustul amar al acesteia folosind un simplu ingredient care se regăsește în bucătăria fiecăruia dintre noi.

Pentru a obține o cafea cu aromă bogată și mai puțin amară, se recomandă adăugarea unei frunze de dafin imediat după ce băutura a fost preparată. În cazul în care preferi să bei cafea instant, frunza de dafin ar trebui adăugată imediat după turnarea apei clocotite în recipient, înainte de prepararea produsului.

Beneficiile consumului de dafin

Frunza de dafin este o sursă bogată de vitamina A, vitamina B6 și vitamina C, ceea ce o face un ingredient excelent pentru a susține sistemul imunitar al organismului. Pe lângă aceste beneficii, acest condiment poate ajuta și la îmbunătățirea digestiei, fiind frecvent folosit în bucătărie. De asemenea, ceaiul de frunze de dafin este cunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora crizele de stomac și de a reduce presiunea pe care o resimțin în zona sinusurilor atunci când suntem răciți.

Trebuie menționat faptul că frunzele de dafin nu pot fi digerate și trebuie evitată înghițirea lor pentru a preveni riscul de blocare a esofagului sau perforarea intestinelor.

Deși ceaiul din frunze de dafin poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, este important să știm că există o lipsă de dovezi științifice care să confirme aceste efecte. Prin urmare, ceaiurile și suplimentele din frunze de dafin nu ar trebui să înlocuiască medicamentele prescrise de medicul specialist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: