Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari peste micul dejun. Opinia nutriționiștilor este clară

Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari peste micul dejun. Opinia nutriționiștilor este clară

idei mic dejun

Fiecare dintre noi își dorește să aibă o formă fizică de invidiat și să fie sănătos, iar mulți dintre noi urmăm diete stricte. Iată ce se întâmplă în organismul nostru dacă decidem să sărim peste micul dejun. Părerile nutriționiștilor sunt împărțite în acest caz.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari peste micul dejun

Conform cercetărilor efectuate, se pare că renunțarea la micul dejun nu are ca efect un consum mai mare de alimente în timpul celorlalte mese și nu afectează capacitatea de concentrare și nivelul de energie pe parcursul zilei.

Conform datelor statistice, persoanele care omit micul dejun ajung să consume cu până la 260 de calorii mai puțin pe parcursul unei zile, ceea ce ar putea duce la o scădere în greutate de câteva kilograme într-o lună. Această abordare poate fi considerată și o formă de post intermitent, o tendință populară în domeniul nutriției, care ar putea contribui la arderea mai rapidă a grăsimilor, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea capacității cognitive.

Pentru a elimina micul dejun, nu trebuie să faci schimbări atât de drastice în dieta ta. Poți să continui cu programul obișnuit de mese, cu excepția micului dejun. Înlocuiește-l cu o cină sănătoasă și programează următoarea masă la prânz. Între mese, încearcă să bei multe lichide, mai ales apă, care poate reduce senzația de foame. În plus, încearcă să eviți consumul de calorii între mese.

Câte calorii vei arde dacă renunți la micul dejun

Prin urmarea acestui program, organismul va fi supus unui post alimentar de minim 12 ore, ceea ce va duce la intrarea în stare de ketoză și la încurajarea metabolismului să ardă grăsimi în loc de carbohidrați.

Pe parcursul timpului, nivelul de glucoză din sânge va scădea, ceea ce va duce și la scăderea nivelului de insulină. Ca urmare, vei observa o pierdere semnificativă în greutate, întrucât consumi mai puține calorii și organismul tău va fi împins să ardă grăsimile pentru a produce energie. Nu trebuie să-ți faci griji că vei mânca mai mult la prânz. Vei observa că vei consuma doar cât este necesar pentru a-ți potoli foamea și nu vei avea un exces caloric pentru a compensa absența micului dejun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: