Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în școli dacă Guvernul declară epidemie de gripă. Alexandru Rafila anunță ce măsuri se vor lua

Ce se întâmplă în școli dacă Guvernul declară epidemie de gripă. Alexandru Rafila anunță ce măsuri se vor lua

Ce se întâmplă în școli dacă Guvernul declară epidemie de gripă. Alexandru Rafila anunță ce măsuri se vor lua

Iată ce se întâmplă în școli dacă Guvernul declară epidemie de gripă! Alexandru Rafila anunță ce măsuri se vor lua!

Guvernul ar putea declara epidemie în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este foarte posibil ca Guvernul să declare epidemie de gripă în România:

„Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene, de la Centrul European de Control al Bolilor, să considerăm că suntem într-o perioadă epidemică, o creștere cu câte 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate care sunt confirmate pentru gripă înseamnă că este epidemie.

Abia joi o să primim cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci bineînțeles că o să avem în vedere scenariu care rezultă din prelucrarea acestor cifre”, a spus Alexandru Rafila în direct la Antena 3 CNN.

Alexandru Rafila: „Orice persoană care e răcită, inclusiv copiii, să nu se întoarcă în colectivitate”

Gripa s-a răspândit în țara noastră, iar numărul de cazuri este mai mare de la o zi la alta, motiv pentru care Guvernul ar putea declara epidemie de gripă:

„Așteptăm cifrele de mâine, joia se face bilanțul. E foarte probabil să avem a treia săptămână de creștere consecutivă. În funcție de situația de joi se va declara epidemia de gripă. Nu se introduc restricții, se iau măsuri în spitale pentru limitarea vizitelor pentru perioada cât va evolua starea de epidemie. Se vor intensifica măsurile pentru protecția personalului medical și a pacienților, inclusiv masca în interior, screening epidemiologic pentru a evita ca persoanele care au viroze respiratorii să vină la serviciu.

Orice persoană care e răcită, inclusiv copiii, să nu se întoarcă în colectivitate decât după ce simptomele dispar pentru că cel mai important să fii izolat şi să nu transmiți mai departe infecția respiratorie”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila la Digi 24.

Ce se întâmplă în școli dacă Guvernul declară epidemie de gripă

De luni se vor redeschide şcolile, iar elevii sunt așteptați în sălile de clasă pentru a reveni la cursuri. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că nu crede că va fi necesară închiderea unităților școlare din cauza gripei:

„Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ceea ce trebuie făcut în organizarea unităților de invatamant, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome. Vaccinarea antigripală este recomandată în continuare și pentru personalul didactic”, a mai declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății pentru sursa citată.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: