Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă la bancomat, dacă bagi codul PIN invers. Mulți români aveau informații false

Ce se întâmplă la bancomat, dacă bagi codul PIN invers. Mulți români aveau informații false

codul pin tastat invers

Există un mit potrivit căruia dacă ești în fața unui bancomat și încerci să scoți bani, iar atunci ești jefuit, dacă vei scrie codul PIN al cardului invers, autoritățile vor fi automat alertate și vor sosi la fața locului. Mitul a fost infirmat de nenumărate ori de autorități, Poliția anunțând că nu este dezvoltat un asemenea sistem, prin care codurile PIN aferente cardurilor de credit introduse în ordine inversă să fie conectate direct la organele competente.

De exemplu, dacă PIN-ul cardului tău de credit este 1234, și o persoană suspectă vine la tine și îți cere să îi dai toți banii, poți tasta rapid 4321 și Poliția va sosi imediat la locul cu pricina, pentru a-ți sări în ajutor.

Tot conform mitului, chiar dacă tastezi codul PIN invers, suma de bani pe care ai cerut să o elibereze ATM-ul tot va fi scoasă, pentru a nu ridica suspiciuni. În acel moment, Poliția ar fi alertată, aparatul având o componentă specială prin care poate transmite locația ta direct forțelor de ordine. Sau mai rău, pentru a nu-l face pe hoț să recurgă la acte de violență. Nimic mai fals, au transmis polițiștii.

Cum a apărut mitul codului PIN

Mitul acesta a luat naștere în urma mai multor postări de pe pagina de socializare Facebook, în care se spunea că dacă vei tasta codul PIN al cardului tău invers, atunci poți anunța autoritățile când ești tâlhărit la bancomant, când încerci să iei bani.

Foarte mulți utilizatori au distribuit această informație, fără a verifica dacă aceasta este în vreun fel adevărată. Așa că a fost nevoie de o clarificare din partea organelor abilitate, pentru ca această informație să nu fie crezută de restul populației.

Totuși, acest mit nu este un mit până la capăt, cel puțin în alte țări. Există un sistem implementat în acest sens, funcțional doar pentru cardurile eliberate în respectiva țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: