Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică ale românilor. Decizia importantă luată de coaliția de guvernare

Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică ale românilor. Decizia importantă luată de coaliția de guvernare

Reacțiile pline de revoltă ale românilor, în ceea ce privește facturile la energie electrică, au dus la un lucru bun pentru ei. Coaliția aflată la guvernare nu s-a făcut nevăzută și a aplecat urechea la cererile oamenilor. Iată ce decizie au luat!

Ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică ale românilor

Membrii coaliției au luat o decizie, ce s-a opus modului de calcul al facturilor propus inițial. Hotărârea vine în urma reacțiilor românilor, care s-au ales cu facturi uriașe la energia electrică și au scos mulți bani din buzunar, din cauza modului de calcul al acestora. După ce Partidul Național Liberal s-a opus adoptării modului de calcul al consumului actual, aceștia s-au răzgândit atunci când a venit vorba de facturile românilor. Într-un final, s-a ajuns la decizia de a se renunța la calcularea consumului facturilor raportat la anul 2021. Așadar, românii vor plăti facturi calculate pentru consumul actual, de anul acesta.

Decizia importantă luată de coaliția de guvernare

Membrii PNL au luat această decizie în urma unor dezbateri, în acest sens, cu specialiști din domeniu. Acest lucru se va schimba, iar facturile românilor vor fi calculate pentru consumul actual, la prețul lunii curente. Astfel, decizia prevede schimbarea Ordonanței de Urgență 27, care propune calcularea consumului facturilor pe anul 2021, în loc de anul curent.
”Nu am luat o decizie, dar acest aspect va fi stabilit în cadrul dezbaterilor parlamentare. Noi suntem deschiși la discuții și nu spunem nu niciunei variante”, a declarat purtărtorul de cuvât al PNL, Ionuț Stroe, conform Mediafax.

PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, conform informațiilor prezentate într-un comunicat de presă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro