Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla dacă vor apărea mai multe focare de infecții în România. Horațiu Moldova, declarații îngrijorătoare

Ce se va întâmpla dacă vor apărea mai multe focare de infecții în România. Horațiu Moldova, declarații îngrijorătoare

Coronavirus

Din 26 februarie până astăzi au fost confirmați 18.070 de români infectați cu noul coronavirus, dintre care 11.399 de persoane au fost declarate și vindecate. Duminică, după opt zile în care numărul cazurilor era din ce în ce mai mic, au fost raportate peste 200 de cazuri noi.

Profesorul Horațiul Moldovan a declarat că acest lucru nu trebuie să ne îngrijoreze , dar în cazul în care se vor raporta mai multe zile cu acest număr de îmbolnăviri, ar însemna că vor fi adăugate nou restricții.

Pentru prima dată după opt zile, au fost raportate peste 200 de noi cazuri

România are în momentul de față 18.070 de români infectați cu coronavirus, dintre care 11.399 au fost vindecați și externați.

Totodată, 1.185 de persoane infectate cu noul virus au decedat. După opt zile în care numărul îmbolnăvirilor părea să scadă, duminică autoritățile au raportat peste 200 de cazuri noi de coronavirus în România.

Cu privire la acest lucru, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a declarat că acest număr nu trebuie să ne îngrijoreze, având în vedere că în zilele anterioare bilanțul infectaților a fost mai mic.

Însă, conform acestuia, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească, asta înseamnă că relaxarea restricțiilor a provocat acest lucru și trebuie elaborate noi restricții.

Ce se va întâmpla în momentul în care bilanțul îmbolnăvirilorva crește?

Conform medicului Horațiu, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească, asta înseamnă că relaxarea restricțiilor a provocat acest lucru și trebuie elaborate noi restricții.

Este un argument din viață, din fericire moderat, a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum„, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

De cealaltă parte, medicul Valeriu Gheorghiță de la spitalul Militar Central din București a precizat că strategia de relaxare nu trebuie să cuprindă și o relaxare a măsurilor de protecție.

Acesta transmite oamenilor că virusul încă este prezent și dacă reducem nivelul de protecție, există riscul să ne contaminăm.

Este absolut evident că oamenii au nevoie să își reia o parte din activitate, însă trebuie să înțelegem corect acesta strategie de relaxare, ea nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. Relaxarea trebuie privită mai degrabă din punct de vedere administrativ, a spus medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: