Redactia.ro
Home » Știri » Ce secrete ascund, de fapt, noile contoare? Românii sunt obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Ce secrete ascund, de fapt, noile contoare? Românii sunt obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Ce secrete ascund, de fapt, noile contoare? Românii sunt obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Românii sunt în alertă! Suspiciuni serioase planează asupra noilor contoare de curent, dezvăluind posibile secrete ascunse și amenințând cu o taxă suplimentară, cunoscută sub numele de „taxă pe soare”. Această dezvoltare îngrijorătoare a stârnit neliniștea în rândul populației, deoarece încep să se contureze scenarii ce implică costuri suplimentare și restricții noi în ceea ce privește energia solară. Iată detaliile!

Ce secrete ascund, de fapt, noile contoare

Acuzațiile aduse Guvernului și Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) de către Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie din România au adus la lumină o realitate tulburătoare. Deși oficialii neagă vehement, există temeri justificate că se pregătește terenul pentru impunerea unei noi taxe, sub denumirea de „taxă pe soare”. Întrebările legate de natura noilor contoare sunt în centrul atenției, cu prosumatorii care instalează panouri fotovoltaice fiind forțați să adopte modificări tehnice care ridică semne de întrebare.

Românii sunt obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Cu toate că Guvernul respinge acuzațiile privind intenția de a introduce „taxa pe soare”, acțiunile recente ale ANRE par să confirme contrariul. Instalările recente au inclus, în unele cazuri, montarea unui „bloc de măsurare sigilabil”, iar în altele, chiar a unor contoare inteligente funcționale. Deși oficialii insistă că taxa ar putea fi introdusă abia în 2026, cu condiția ca prosumatorii să reprezinte 8% din puterea totală instalată, asociația susține că există deja posibilitatea ca cei care au instalat panouri fotovoltaice să fie taxați, potrivit Click!

Ce este „taxa pe soare”

Conceptul de „taxă pe soare” a stârnit revolta și confuzie printre români. Această taxă ar implica taxarea autoconsumului de energie solară, o măsură care ar putea descuraja adoptarea energiei regenerabile și ar putea afecta negativ proprietarii de panouri fotovoltaice. Deși autoritățile au încercat să argumenteze că această taxă ar fi o necesitate impusă de directivele europene, o solicitare oficială către Comisia Europeană a adus un răspuns clar: România nu este obligată să implementeze o astfel de taxă în legislația sa.

Astfel, dezvăluirile recente despre noile contoare de curent și posibila impunere a „taxei pe soare” au adus o nouă dimensiune de incertitudine și disconfort în peisajul energetic românesc. Este crucial ca autoritățile să ofere claritate și transparență în această problemă, pentru a evita escaladarea tensiunilor și pentru a asigura un cadru legislativ echitabil și sustenabil pentru toți cetățenii.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: