Redactia.ro
Home » Știri » Ce semnifică marcajele puse de militarii ruși pe străzile din Ucraina. Zelensky a cerut ștergerea lor

Ce semnifică marcajele puse de militarii ruși pe străzile din Ucraina. Zelensky a cerut ștergerea lor

GALERIE FOTO (4) Ce semnifică marcajele puse de militarii ruși pe străzile din Ucraina.

Ce semnifică marcajele puse de militarii ruși pe străzile din Ucraina. La această oră, militarii ruși se luptă la periferia orașului Kiev cu soldații ucraineni. Rusia este pregătită să acapareze capitala Ucrainei. Mai multe semne puse de ruși pe drumuri, casele și copacii din Ucraina au atras atenția tuturor. Președintele Zelensky a cerut stergerea acestora.

Ce semnifică marcajele puse de militarii ruși pe străzile din Ucraina. Zelensky a cerut ștergerea lor

Atacul Rusiei asupra Ucrainei a provocat un adevărat dezastru. Joi dimineață, 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat bombardarea mai multor orașe din Ucraina, iar de atunci, cetățenii ucraineni fug din calea războiului. Mii de refugiați se află la granițele țării pentru a se adăposti în țările vecine. Capitala Ucrainei este înconjurată de soldații ruși, iar la această oră, armata ucraineană luptă la periferia Kievului pentru a împiedica Rusia să intre. În tot Kievul au fost descoperite semne care au fost văzute și în localitățile atacate de armata rusă. Unele sunt vizibile cu ochiul liber, altele doar la expunerea la lumină. Acest lucru a îndemnat autoritățile să ia măsuri, iar președintele Zelensky a ordonat să fie șterse. Semnele puse de ruși au un rol bine stabilit, cunoscut doar de trupele care vor invada orașul. Marcajele au fost puse de militari ruși infiltrați în oraș, înainte de atac, pentru a ghida trupele ruse. Semnele sunt plasate pe asfatul drumurilor, pe clădiri, pe arbori.

Sunt de diferite forme și culori și ajută trupele rusești să se orienteze spre anumite obiective, sau marchează ținte de interes pentru lovituri de aviațite, artilerie sau infanterie. Presa de la Kiev spune că sunt însemne făcute de diversioniști și care servesc drept puncte de coordonare pentru armata rusă. Zelensky s-a adresat vineri seara locuitorilor Kievului: „Cei care puteti, veniți să ne ajutați în apărare. Dacă puteți, acoperiți semnele speciale pe care diversionistii le-au făcut pe drumuri și pe case”, a spus președintele.

Aproape 200 de civili ucraineni ar fi fost uciși în luptele care se dau de trei zile pe teritoriul Ucrainei, după ce Rusia a atacat această țară. Un clip video a devine viral pe twitter îl arată pe un bărbat în vârstă din orașul ucrainean Melitopil, cum îi ceartă pe soldații ruși. ”Ce **** căutați aici? Și eu sunt rus, dar trăiesc în acest stat. Voi aveți țara voastră, noi o avem pe a noastră. N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră?”

Ucrainenii se chinuie să șteargă semnele lăsate de ruși

În toate cartierele din metropola Kiev, oamenii au descoperit semne care au fost văzute anterior în localitățile atacate de armata rusă în cele două zile de ofensivă. Semnele respective plasate în Kiev se pot găsi pe autostrăzi pe stâlpi, pe diverse clădiri sau copaci, fiind de diferite forme, culori și dimensiuni. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a făcut apel la populație din Kiev ca să șteargă, pe cât posibil, semnele pe care rușii le-au făcut pe străzi. „Cei care puteti, veniți să ne ajutați în apărare. Dacă puteți, acoperiți semnele speciale pe care diversionistii le-au făcut pe drumuri și pe case”, a spus președintele.

În războiul declanșat de Rusia în Ucraina,a murit un soldat ucrainean de origine română. Andrei Dumnbravă avea 32 de ani și se afla în unitatea militară de la Odesa. Militarul român a lăsat în urmă o soție însărcinată și o fetiță de numai 4 anișori. Vestea decesului a fost dată de către mătușa lui Liliana Ciobanu. „Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scris pe rețelele sociale mătușa soldatului român mort la Odesa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: