Redactia.ro
Home » Știri » Ce simbolizează Mâna Fatimei. Cum te influențează o astfel de amuletă

Ce simbolizează Mâna Fatimei. Cum te influențează o astfel de amuletă

GALERIE FOTO (2) Ce simbolizează Mâna Fatimei. Cum te influențează o astfel de amuletă

Iată ce este și ce simbolizează Hamsa, cunoscut și sub numele de Mâna Fatimei la musulmani, de pildă. Cum te influențează o astfel de amuletă dacă o porți.

Ce simbolizează Hamsa sau Mâna Fatimei, de fapt. Cum te protejează o astfel de amuletă

Cu siguranță, foarte mulți dintre noi am văzut cel puțin o dată simbolul Hamsa, denumit și Mâna Fatimei. Este întâlnit aproape peste tot – în special în lumea arabă – și deseori este regăsită printre suveniruri, decorațiuni, accesorii și așa mai departe.

Hamsa este un simbol, o amuletă ce reprezintă o mână deschisă, stilizată mai mult sau mai puțin, în funcție de țara unde e lucrată. Forma e aproape mereu simetrică, degetul mare și cel mic având aceleași dimensiuni. Indiferent de model, se vor regăsi întotdeauna cele cinci puncte benefice reprezentate de cele cinci degete ale mâinii.

Este cunoscut sub numele de Mâna Fatimei la musulmani, Mâna Mariei la creștini si Mâna lui Miriam la evrei.

Ce simbolizează Mâna Fatimei. Cum te influențează o astfel de amuletă
Foto: Artur Widak/NurPhoto/Getty Images

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă? Se spune că Mâna Fatimei oferă protecție împotriva deochiului. Spre exemplu, denumirea de Mâna Fatimei vine de la numele fiicei profetului Muhammad, care și-ar fi pus mâna în dreptul ochilor pentru a se feri de deochi, spune o legendă.

Foto: Andia/Universal Images Group/Getty Images

Este un simbol talismanic, pe care evreii îl consideră o protecție împotriva forțelor răului și care le aduce bunătate, abundență, fertilitate, noroc și sănătate. În esență, Hamsa este pictograma utilizată de om ca o apărare în lupta împotriva forțelor răului.

Hamsa sau Mâna lui Hume cum este cunoscută de poporul evreu, a fost conectată de această religie de prin vremea Profetului Moise. Este considerată a fi mâna lui Miriam, sora Profetului Moise și este reprezentată în cele cinci cărți ale Iudaismului.

Persoanele care poartă brățări sau accesorii cu Hamsa, indiferent de credințele lor religioase, cred într-o forță superioară, o „putere supremă”, gata să îi protejeze atunci când au mai mare nevoie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: