Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce spun majoritatea oamenilor înainte de a muri? Mărturiile unei asistente medicale

Ce spun majoritatea oamenilor înainte de a muri? Mărturiile unei asistente medicale

Ce înseamnă atunci când visezi că moare cineva? Nu este neapărat un lucru rău!

Ce spun majoritatea oamenilor înainte de a muri? Iată mărturiile unei asistente medicale!

Ce spun majoritatea oamenilor înainte de a muri

Îngrijirea paliativă este un aspect esențial al sistemului medical, concentrându-se pe ameliorarea durerii și a simptomelor pacienților aflați în stadii terminale ale bolii, oferindu-le, totodată, sprijin emoțional și spiritual în ultimele lor clipe de viață. Julie, o asistentă medicală din California, care a lucrat cu devotament la Los Angeles în domeniul îngrijirii paliative în ultimii cinci ani, a dezvăluit unele aspecte impresionante despre ceea ce se întâmplă cu majoritatea oamenilor chiar înainte de a pleca din această lume.

Mărturiile unei asistente medicale

Un videoclip postat recent de Julie a arătat unele modificări comune în starea fizică a persoanelor aflate în pragul morții, cum ar fi schimbări în culoarea pielii, modele de respirație specifice și secreții din diferite părți ale corpului. Deși acestea pot părea neobișnuite, ele sunt, de fapt, evenimente tipice în aceste momente delicate.

Julie a subliniat că există și un aspect emoțional și sentimental foarte puternic în aceste ultime clipe de viață. În mod frecvent, majoritatea oamenilor transmit un ultim mesaj de dragoste, îndreptat către persoanele iubite sau către părinți, chiar dacă aceștia au decedat deja. Această manifestare a iubirii și dorința de a-i avea pe cei drag alături înainte de plecarea lor din lumea noastră reprezintă un moment special și profund emoționant.

„Există ceva ce spun majoritatea oamenilor înainte de a muri și de obicei este „te iubesc” sau îi strigă pe mama sau tatăl lor – care de obicei au murit deja”, a spus Julie. Ea a adăugat că este greu de generalizat ce se întâmplă când oamenii mor, deoarece fiecare individ este unic în felul său, scriu cei de la independent.co.uk.

Este important să menționăm că fiecare individ este unic în felul său, iar experiența morții poate varia în funcție de diferitele circumstanțe și perspective personale. Prin urmare, generalizarea acestor experiențe poate fi dificilă, însă aspectele comune semnalate de Julie oferă o perspectivă importantă asupra modului în care oamenii se pregătesc să plece în lumea de dincolo.

Pe lângă mărturia asistentei medicale Julie, și alte persoane au împărtășit experiențe impresionante despre ceea ce au auzit sau văzut în preajma momentului morții unui apropiat. Un exemplu impresionant este acela al unei nepoate care și-a amintit cu tristețe cuvintele rostite de bunica ei înainte să-și dea ultima suflare:

„Chiar înainte să moară bunica mea, ritmul cardiac ei a crescut până la 220. Când monitorul a început să sune tot felul de alarme, ea a strigat: ‘Ar trebui să mă opresc să mai respir acum?!'”.

Alte mărturii din experiențele altor persoane relevă faptul că uneori, înainte de a-și lua adio de la acest pământ, oamenii au intuiții sau sentimente legate de data sau chiar de ora propriului sfârșit. Un exemplu emoționant este cazul unui bătrân care, înainte de a-și da ultima suflare, le-a spus celor dragi: „Eu o să mor azi”. Acest eveniment a lăsat o impresie puternică și dureroasă asupra familiei sale, care a fost martora cuvintelor lui prevestitoare.

În momentele de dificultate și de alegeri grele, oamenii în fața sfârșitului lor de viață au avut cuvinte inspiraționale și înțelepte de împărtășit. De exemplu, o altă nepoată și-a amintit cuvintele puternice ale bunicii sale într-o situație delicată:

„Trebuia să-i spun bunicii mele că dializa i-ar mai oferi doar încă o săptămână și ceva de trăit și că era alegerea ei dacă vrea să încerce sau nu. Ea a întrebat: ‘Voi muri?’ Am spus ‘da’. Ea m-a privit în ochi, a zâmbit puțin și a spus: ‘Uneori, trebuie să faci ceea ce nu vrei să faci’. Ea a închis ochii, mi-a strâns mâna și a dormit până când a murit o zi mai târziu. Când lucrurile se îngreunează, o aud mereu spunând: ‘Uneori trebuie să faci ceea ce nu vrei să faci’”.

Aceste povești emoționante aduc la lumină faptul că momentul morții poate fi, într-adevăr, plin de emoție, înțelepciune și dragoste. Asistenții medicali din domeniul îngrijirii paliative joacă un rol esențial în sprijinirea pacienților și familiilor lor în aceste clipe dificile, oferindu-le îngrijire și compasiune în ultimele lor zile.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: