Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, despre Vladimir Putin: „E foarte schimbat”

Ce spune Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, despre Vladimir Putin: „E foarte schimbat”

Fostul președinte american Donald Trump s-a declarat „surprins” de faptul că Vladimir Putin a invadat efectiv Ucraina. Totodată, acesta a dezvăluit că liderul de la Kremlin s-a „schimbat foarte mult”.

Aflat la proprietatea sa din Mar-a-Lago, Donald Trump a declarat, într-un interviu prin telefon pentru Washington Examiner, că a fost surprins de invazia rusă din Ucraina.

Ce spune Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, despre Vladimir Putin: „E foarte schimbat”

„Sunt surprins – sunt surprins. Am crezut că negociază când și-a trimis trupele la graniță. Chiar am crezut că negociază”. (…) Am crezut că este o modalitate grea,dar inteligentă de a negocia”.

Trump susține că Putin s-a „schimbat foarte mult” de când cei doi au lucrat ultima dată împreună.

„M-am gândit că va încheia o afacere bună, așa cum o fac toți ceilalți cu Statele Unite și cu ceilalți oameni cu care tind să aibă de-a face – știi, ca orice înțelegere comercială. Nu am făcut niciodată un acord comercial bun până când am venit eu. (…) Și apoi cred că s-a schimbat. Este un lucru foarte trist pentru lume. E foarte schimbat”, a mai comentat Trump.

Donald Trump: “Cine a fost mai dur cu Rusia decât mine?”

Iar fostul președinte SUA a fost criticat pentru relația sa cu Putin. Cel mai recent, chiar pentru că nu l-a criticat în urma invaziei.

Însă Trump a respins ideea că a fost blând cu liderul rus. Mai mult, fostul lider de la Casa Albă a susținut că Moscova nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el era încă în funcție, potrivit Daily Mail.

„Am fost foarte, foarte dur cu Putin”, a spus Trump pentru presa. „În același timp, m-am înțeles foarte bine cu el. Dar m-am înțeles foarte bine cu majoritatea [liderilor lumii]”.

„Când te gândești la asta, cine a fost mai dur cu Rusia decât mine? (…) Am dat miliarde de dolari pentru NATO. (…) Acum, toți acești bani merg împotriva Rusiei, așa că am făcut asta. Am închis conducta. Știi, conducta a fost închisă, iar Biden a deschis-o. În plus, am dat cele mai mari sancțiuni pe care le-a dat cineva vreodată împotriva Rusiei”, a mai adăugat Trump.

„Am fost foarte critic la adresa lui Putin din punctul de vedere al comportamentului, din punctul de vedere al strângerii de miliarde și miliarde de dolari pentru  NATO pentru a proteja, în primul rând, Europa împotriva Rusiei. Nimeni altcineva nu a făcut asta.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce de atunci a devenit cel mai mare atac asupra unui stat european de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în 1945.

Ucraina-Rusia, despre negocierile de pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri dimineața, că discuțiile de pace par mai realiste, dar liderii au nevoie de mai mult timp. Oficialii speră că războiul s-ar putea încheia mai devreme decât se aștepta, posibil până în mai.

„Întâlnirile continuă și, sunt informat, pozițiile din timpul negocierilor sună deja mai realist. Dar mai este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a spus Zelensk într-o adresă video de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este prea devreme pentru a prezice progresele în discuții.

„Munca este dificilă, iar în situația actuală faptul că (discuțiile) continuă este probabil pozitiv”, este remarca făcută de reprezentantul rus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: