Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un eventual cutremur catastrofal: ”Nu se pune problema”

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un eventual cutremur catastrofal: ”Nu se pune problema”

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un eventual cutremur catastrofal: ”Nu se pune problema”

Directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a susținut că nu se pune problema unui cutremur major în România. Afirmațiile sale survin după ce, în noaptea de marți spre miercuri, un cutremur de 4,7 grade pe scara Richter a avut loc în județul Buzău.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un eventual cutremur catastrofal: ”Nu se pune problema”

Activitatea seismică din zona Vrancea este „absolut normală”, fiind atent monitorizată, a declarat Gheorghe Mărmureanu. Aceasta  spune că nu se pune problema unui seism catastrofal, similar celui din 4 martie 1977.

”E absolut normală. Anul trecut, în ianuarie, a fost tot un cutremur de 4,7 la o adâncime tot de 130 de km-131 și efecte importante au avut către la Galați, Chișnău și o parte din Muntenia. Vrancea e un sistem tectonic unde cutremurele de mare adâncime au loc în mod current. În momentul de față, Institutul are înregistrare seismică modernă, aș putea spune cred că cea mai modernă din Europa, și datele noastre confirmă altă observație că în ultimii 30 de ani s-au observat și s-au înregistrat cutremure foarte adânci. Între 160 de km și chiar 130 km. De fapt, acestea sunt adâncimile pentru cutremurele vrâncene, care se deosebesc de cutremurele din altă zonă. Un cutremur de adâncimea asta devine periculos când magnitudinea depășește 6. (…) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal”, a afirmat Mărmureanu, potrviti gandul.ro.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre Luna Plină

Mai mult, Gheorghe Mărmureanu a mai spus că nu există o relaționare între cutremurul de acum câteva zile și cel de azi-noapte. Acesta pune la îndoială și corelarea dintre fenomenele astronomice și cutremure, mai exact luna sângerie.

”Există diferite teorii. S-a făcut o statistică de peste 30 de ani și nu s-a demonstrat nimic”, a declarat Directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Miercuri va avea loc singura eclipsă totală de lună din 2021, în același timp cu așa numita „lună sângerie”. Luna plină va părea mai mare decât de obicei, doarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: