Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune medicul Virgil Musta despre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

Ce spune medicul Virgil Musta despre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

coronavirus

Tot mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus au fost depistate și în România la scurt timp după efectuarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19. Cercetătorii nu au  găsit până în acest moment o legătură directă între vaccinare și infectarea cu noul coronavirus. Însă, cei care se află în această situație se confruntă cu o mare dilemă: în ce condiții se mai pot prezenta la centrul de imunizare pentru efectuarea rapelului?

Ce spune medicul Virgil Musta despre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

Medicul Virgil Musta, de la spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a pecizat în ce condiții se mai poate face rapelul pentru persoanele  depistate cu noul coronavirus după pima doză de vaccin. Medicul a precizat pentru B1.ro că există trei posibilități în cazul persoanleor care sunt depistate cu COVID-19 între prima doză de vaccin și efectuarea rapelului:

“Există trei atitudini în acest sens. Protocolul american prevede că toate aceste persoane pot face rapelul după ce ies din izolare dacă nu mai au simptome, adică în situația în care starea generală este una bună.

Protocolul european recomandă ca la 28 de zile de la depistare aceste persoane ar putea face rapelul. Protocolul nostru sau discuțiile din România referitoare la acest caz precizează că rapelul trebuie făcut la 28 de zile de la finalizarea izolării. Deci 28 de zile după ce trec cele 14 zile de izolare”, a declarat medicul Virgil Musta.

Potrivit dovezilor din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul mexim apare la 7 zile după a doua administrare. Acest lucru înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CIV-2 după prima administrare a primei doze, astfel încât perioada respectivă este considertată perioada de “fereastră imunologică”, adică perioada în care încă nu a apărut răspunsul imun.

O altă explicație paote fi faptul că persoana, în momentul avccinării, se află încă în perioada de incubație, sau fie este deja infectată și aflată în fază asimptomatică.

Mai mult, eficacitatea dovedită din studiile clinice a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer este de 95%. Acest lucru înseamnă că că există încă un număr mic de persoane care încă pot deszvolta boala în ciuda vaccinării. Însă, datele din studii arată că protecția față de formele severe este de aproape 100%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: