Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Ministrul Muncii despre vârsta de pensionare: ”Exclus așa ceva cât timp eu voi fi ministru”

Ce spune Ministrul Muncii despre vârsta de pensionare: ”Exclus așa ceva cât timp eu voi fi ministru”

Ministrul Muncii a ținut să-i liniștească pe români, în legătură cu vârsta de pensionare. Marius Budăi a ținut să transmită faptul că prioritatea Guvernului este majorarea pensiilor și nu vârsta de pensionare. În ceea ce privește recalcularea pensiilor, românii mai trebuie să aștepte căci va mai dura cel puțin un an.

Declarațiile făcute de Ministrul Muncii

Marius Budăi susține că este exclus ca vârsta de pensionare să crească, mai ales că prioritatea Guvernului este să mărească pensiile. Ministrul Muncii este de părere că acest lucru este exclus atâta timp cât este el în funcție.

Cu toții ne dorim rezolvarea inechităților din sistem și asta implică și majorarea pensiilor mici, pentru că s-au creat inechități în funcție de data ieșirii la pensie. Exclus așa ceva (ca vârsta de pensionare să crească – N.R.) cât timp eu voi fi ministru și am spus-o de la început că noi, PSD; nu trebuie să punem carul înaintea boilor și trebuie să ne ocupăm mai întâi de creșterea speranței de viață, în special a speranței de viață sănătoasă și abia ulterior, peste ani de zile, să începem o discuție onestă cu cetățenii României”, a declarat Marius Budăi, la Realitatea PLUS.

Ce se întâmplă cu digitalizarea dosarelor

Marius Budăi a vorbit și despre digitalizarea dosarelor, susținând că totul este în grafic, mai ales că în ordinal de ministru este prevăzută și o prelungire până în septembrie 2023.

Nu este un proces de recalculare, ci unul de preluare și informatizare, de preluare din dosarele informatice vechi a dosarelor care au fost lucrate în mare parte pe legea 19, mai ales, pentru că acolo s-a lucrat într-un program informatic vechi. În gândirea și construcția legii 127 trebuie să separăm stagiile de cotizare contributivă față de stagiile de contribuție asimilate /contribuție și atunci trebuie să preluăm manual în programul informatic, este o preluare de date, o evaluare a dosarelor, astfel încât să avem separate scorurile cu caracter permanent de cele care nu au avut caracter permanent.

Procesul este în grafic, ordinul de ministru emis de predecesorul meu se referă la 2 date – 31 decembrie 2022, dar și o eventuală prelungire până în septembrie 2023. Noi ne dorim ca în termenul cel mai scurt să terminăm, astfel încât atunci când avem noua legea sau legea care este îmbunătățită să putem efectiv să o implementăm”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la postul de televiziune precizat mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: