Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Mircea Geoană că ar trebui făcut în contextul politice actuale. Cum își poate păstra România securitatea națională

Ce spune Mircea Geoană că ar trebui făcut în contextul politice actuale. Cum își poate păstra România securitatea națională

mircea geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat în cadrul unei intervenții televizate la Antena 3 CNN ce ar trebui să facă România în contextul crizelor politice din prezent pentru a-și păstra securitatea. El a prezentat care sunt criteriile pe care liderii politici trebuie să le ia în seamă pentru a asigura un viitor lipsit de tensiuni țării noastre.

Ce spune Mircea Geoană că ar trebui făcut în contextul crizelor politice

Conform lui Mircea Geoană, un aspect foarte important este păstrarea cumpătului și a lucidității. Din punctul de vedere al secretarului general adjunct NATO, România se află într-un punct bun în ceea ce privește securitatea personală, dar și pe cea internațională, făcând parte din NATO și Uniunea Europeană.

„În primul rând, trebuie să ne păstrăm cumpătul și luciditatea. România este, probabil, cea mai sigură țară în ceea ce privește securitatea personală, pe stradă, dar și securitatea internațională, prin NATO și prin toată Europa. România nu a avut niciodată în istorie un moment atât de bun. Să fim relevanți strategic, să fim protejați de NATO, să fim în UE, sunt lucruri pozitive”, a declarat Mircea Geoană.

Declinul demografic și plecarea tinerilor în străinătate, două aspecte îngrijorătoare pentru România

Pe de altă parte, Mircea Geoană a subliniat și care sunt aspectele pe care liderii politici din România ar trebui să le ia în calcul în vederea aducerii îmbunătățirilor. Emigrarea masivă a tinerilor în alte țări este o problemă masivă care necesită soluționarea, conform lui Mircea Geoană.

„Ce este foarte important, cred eu, și o spun ca lider român, este o problemă uriașă, anume dezastrul demografic românesc și emigrarea masivă a tinerilor noști către diaspora.

Atunci când vom lua măsuri, sper eu să aducem cât mai mulți români acasă, dacă vor găsi acasă condiții mai bune. 

Pentru România este important să ținem la această Alianță, să fim siguri că avem liniște pe străzi și când vom face import de forță de muncă să o facem cu cap.

Multe lucruri nu merg bine în România, dar un lucru este prețios, anume acela de a fi în securitate din punct de vedere extern și în liniște în plan intern. Este un lucru extrem de valoros.

Trebuie să fim siguri că păstrăm acest element extern, prin NATO, și acest element intern, printr-o țară care are o anumită coeziune  socială și un anumit tip de abordare comună a lucrurilor care ne stau în față”, a concluzionat Mircea Geoană, conform Antena 3 CNN.

Sursă foto Inquam Photos

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: