Redactia.ro
Home » Sport » Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”

Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”

Diego Maradona s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 60 de ani. Fostul fotbalist argentinian a avut numai cuvinte de laudă la adresa fotbaliștilor români. Ce a spus fostul fotbalist despre Gică Hagi și Gică Popescu. 

“Acum 30 de ani, românii aveau jucători mari”

Fostul fotbalist argentinian care a murit în urma unui atac cardiorespirator în casa sa din Tigre, a postat un mesaj emoționat în vară.

Diego Maradona a postat, în vară, un mesaj pe rețelele de socializare în care aduce aminte de un meci amical dintre România și Argentina.  Fostul fotbalist argentinian s-a arătat, atunci, impresionat de Gică Hagi, Marius Lăcătuș și de Gică Popescu.

Fostul fotbalist a făcut referire la meciul care a avut loc în urmă cu 30 de ani, când golul României a fost marcat de Gabi Balint, iar pentru argentinieni a marcat Monzon.

„Acum 30 de ani, în meciul cu România, trebuia să obținem calificarea pentru faza următoare. Românii aveau jucători mari precum Hagi, Lăcătuș sau Popescu”, a scris Maradona pe pagina de Facebook.

Maradona l-a ținut minte și pe numărul 5 de la acea vreme, Iosif Rotariu. Fostul fotbalist argentinian spunea despre Iosif Rotariu că ar avea un stil de joc dur și l-a și accidentat în acel meci.

„A fost multă luptă, totul a fost foarte fizic și cu puțin fotbal. La sfârșitul primei reprize, numărul 5 de la România mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În repriza a doua am jucat cu infiltrații”, a adăugat Diego Maradona, în momentul în care a postat acest lucru pe rețelele de socializare.

În echipa României a jucat, la acea vreme, Lung – Rednic, Andone, Popescu, Klein – Sabău (Mateuț ’82), Rotariu, Lupescu, Hagi – Lăcătuș, Balint (Lupu ’72).

Maradona a avut numai cuvinte de laudă la adresa fotablistului român Gică Hagi. “Cred că cei mai buni jucători de fotbal din ultimii 20 de ani au fost Zinedine Zidane și Gică Hagi”, declara acesta, în urmă cu puțin timp.

Regretatul fotbalist declara, în urmă cu un an, că a fost acuzat că nu a avut rivali pe măsură. Astfel, fostul fotbalist argentinian a răspuns acuzațiilor care susțineau că succesul său s-a datorat, în mare parte, faptului că nu a avut un rival pe măsură.

Cum poate spune cineva că nu am avut rivali în epoca mea? Am jucat împotriva acestor staruri: Baggio, Van Basten, Valderrama, Matthaus, Hagi, Stoichkov, Laudrup, Prosinecki, Romario, Futre, Gullit, Scifo, Bochini, Robson, Magico Gonzalez, Francescoli, Kempes, Antognoni, Cubillas, Rummenigge, Platini, Zico, Keegan şi mulţi alţii. Îi respect şi îmi amintesc de toţi”, a fost mesajul fotbalistului argentinian, în urmă cu ceva timp.

Loading...