Redactia.ro
Home » Știri » Ce sumă a fost obligat să lase bacșiș un client la o notă de 182 de lei. Legea nu se respectă în Capitală!

Ce sumă a fost obligat să lase bacșiș un client la o notă de 182 de lei. Legea nu se respectă în Capitală!

Ce sumă a fost obligat să lase bacșiș un client la o notă de 182 de lei. Legea nu se respectă în Capitală

Iată ce sumă a fost obligat să lase bacșiș un client la o notă de 182 de lei! Legea nu se respectă în Capitală sau cel puțin în cazul unui restaurant din Centrul Vechi care a precizat pe bon valoarea bacșișului fără a-l lăsa pe client să decidă dacă vrea sau nu să-i recompenseze pe angajați. Iată toate detaliile!

Ce sumă a fost obligat să lase bacșiș un client la o notă de 182 de lei

Un bărbat a povestit o pățanie care ar putea deveni tot mai întâlnită printre români. Ajuns la un restaurant cu specific italian, din Centrul Vechi al Capitalei, acesta și-a comandat aperitive, pizza și câteva băuturi pentru care la nota de plată a primit o indicație clară în ceea ce privește bacșișul, 15% din totalul notei, mai exact 23,76 de lei din 182 de lei:

„Toate bune și frumoase, eu am mâncat pizza la care visam, apoi am cerut nota de plată, menționând că voi achita consumația cu cardul.

În timp ce ne scotoceam prin portofele pentru a lăsa vreo 20 de lei, adică 10% din nota de plată estimată de noi la aproximativ 200 de lei, domnișoara a venit cu bonul fiscal pe care figura, alături de mâncare și băutură, bacșișul de 15%

Asta deși legea, pe care o poți găsi rapid pe google, spune că este opțional: „operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei.

Totodată, este interzis operatorilor economici să condiţioneze, sub orice formă, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordare a bacşişului

Am plătit, înjurând în gând foamea de bani a ”capitaliștilor” din centrul vechi al vieții, dar m-am jurat că le fac o ”dedicație” aici pentru a atrage atenția asupra acestui gest care cred că va ajunge o „politică” a majorității localurilor”, a povestit clientul restaurantului din Centru Vechi, potrivit observatorulph.

Indignat de situație, bărbatul are și o sugestie pentru proprietarii derestaurante care acceptă o astfel de politică ilegală:

„Dragi cârciumari, în cazul în care ați descoperit această nouă metodă de a jumuli clienții, sper să vă lovească falimentul și să vă calce ANAF-ul, DSP-ul, OPC-ul, Poliția Locală, DSV-ul și restul de instituții de control unde trebuie să dați voi bacșiș!”, conform sursei citate.

Patronul restaurantului și-a cerut scuze pentru angajații lui

Proprietarul restaurantului și-a cerut scuze pentru gestul angajaților lui, precizând că i-a rugat în nenumărate rânduri să întrebe clienții dacă și ce bacșiș vor să dea atunci când cer nota de plată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: