Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să facă femeile însărcinate de Revelion ca să le fie bine copilașilor lor

Ce trebuie să facă femeile însărcinate de Revelion ca să le fie bine copilașilor lor

Ce trebuie să facă femeile însărcinate de Revelion ca să le fie bine copilașilor lor

Iată ce trebuie să facă femeile însărcinate de Revelion. Copilul poate fi, astfel, protejat de boli, dar și foarte norocos în viață, spune tradiția.

Ce trebuie să facă femeile însărcinate de Revelion ca să le fie bine copilașilor lor

Sunt tot felul de tradiții și superstiții de Revelion, pe care foarte mulți le cred și le pun în practică. De ce e bine să mâncăm pește în noaptea dintre ani, de ce e bine să purtăm roșu de Revelion și care este simbolistica acestei culori, în opinia psihologilor, dar iată că o superstiție este legată și de femeile însărcinate.

În ziua de Revelion, femeile gravide trebuie să facă neapărat acest lucru pentru ca bebelușul lor să fie protejat de boli și să aibă noroc pe parcursul vieții. Ele trebuie să dea de pomană celor nevoiași, căci astfel copilașul se va naște darnic și va fi milos la rândul lui, dar va fi și ferit de boli. De asemenea, este bine ca ele să aprindă lumânări pentru cei adormiți, astfel încât bebelușul să aibă o inimă curată și să fie un familist convins, odată ce ajunge la maturitate.

Iată și alte superstiții din popor, care nu au legătură neapărat cu Revelionul. În popor, se spune că femeia însărcinată nu trebuie să fure, că altfel copilul se va naște însemnat cu obiectul pe care l-a furat. Se mai spunea și să nu se uite la oameni urâți, căci așa va fi și copilul.

Conform tradiției bisericești, pe lângă faptul că este de dorit ca pruncul să se nască într-o familie cununată la biserică, părinții urmează să aibă mare grijă și de alte lucruri, cum ar fi ziua conceperii.

„Dacă un copil era conceput într-o zi sfântă sau în zi de post, când partenerii n-ar trebui să aibă relații, se spunea că pruncul acela riscă să poarte niște mărci care să-l tareze pe toată viața”, a spus Sabina Ispas, pentru Libertatea.

Totodată, în ziua de azi, specialiștii sunt de părere că o gravidă trebuie să fie mai selectivă cu ceea ce privește la televizor pentru că anumite imagini pot să-i schimbe sau să-i trezească angoase, temeri, disconfort.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: