Redactia.ro
Home » Știri » De ce să porți roșu de Revelion. Ce spun psihologii despre această culoare ambivalentă

De ce să porți roșu de Revelion. Ce spun psihologii despre această culoare ambivalentă

De ce să porți roșu de Revelion. Ce spun psihologii despre această culoare

Iată de ce să porți roșu de Revelion. Ce spun psihologii despre această culoare și care sunt semnificațiile ei.

De ce să porți roșu de Revelion. Ce spun psihologii despre această culoare ambivalentă

Roșul este una dintre culorile în care se vede cel mai clar bipolaritatea simbolismului ei, având aspecte atât pozitive cât și negative.

Ca aspecte pozitive, roșul este asociat cu căldura, dragostea, pasiunea și energia, senzualitatea și sexul. De asemenea, a fost asociat cu prosperitate, putere și forță, dar și vitalitate, sănătate, fericire, succes și autonomie.

Conotațiile negative, legate de sânge, sunt probabil mult mai cunoscute, iar roșul a fost asociat de-a lungul timpului cu un comportament violent, agresivitate, lipsă de control, exces și pericol.

În îmbrăcăminte, roșul poate exprima apropierea sau forța în anumite circumstanțe. Femeile obișnuiesc să poarte rochii roșii de Revelion sau să își dea cu un ruj roșu pe buze, ca element de distincție și senzualitate. În alte circumstanțe, dimpotrivă, roșul poate fi și contraproductiv dacă suntem în situația să dăm un interviu la locul de muncă pentru că se poate traduce prin lipsa de control, lipsă de angajament și capacitate redusă de reflecție.

De asemenea, există zone ale lumii unde culoarea roșie are semnificații diferite. De exemplu, în China este văzută ca o culoare a norocului și a vieții lungi, iar în India este asociată cu căsătoria, fertilitatea, puritatea și puterea.

Oricum, în România, tradiția rămâne la putere. Fie că este vorba despre o bluză, un colier sau o piesă de lenjerie intimă roșie, în special, energiile negative vor dispărea și vor face loc unor sentimente mai bune. Este indicat să porți și ceva nou pentru ca anul următor să-ți aducă schimbări pozitive și daruri numeroase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: