Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce trebuie să faci dacă roșiile devin negre. Cum poți remedia putrezirea vârfurilor la roșii

Ce trebuie să faci dacă roșiile devin negre. Cum poți remedia putrezirea vârfurilor la roșii

Evită greșeala! De ce nu ar trebui să mai pui roșiile în frigider. Află motivele și vei renunța la acest obicei!

Sezonul roșiilor este unul așteptat cu nerăbdare de grădinari, dar uneori pot apărea probleme care să compromită calitatea acestor fructe delicioase. Una dintre aceste probleme este înnegrirea roșiilor dedesubt, iar apariția petelor închise la culoare poate avea mai multe motive. Dar de ce se întâmplă acest fenomen și ce măsuri poți lua pentru a-l preveni și trata? Iată detaliile! 

Ce trebuie să faci dacă roșiile devin negre

Unul dintre motivele comune pentru înnegrirea roșiilor dedesubt este putregaiul apical al roșiilor. Acesta apare în principal din cauza lipsei de calciu în timpul creșterii și maturizării roșiilor. Calciul este esențial în formarea structurii celulare a fructelor și îi conferă rezistență în timpul creșterii.

În plus, dezechilibrul în udare poate fi o altă cauză a acestui fenomen. Plantele de roșii pot primi prea multă sau prea puțină apă, deoarece udarea trebuie să fie făcută la momentele și în cantitățile corespunzătoare. Ploile abundente și continue pot afecta sănătatea plantelor de roșii.

Alte cauze care pot contribui la apariția petelor negre pe roșii includ prezența insectelor în sol, rănile provocate de grindină sau un exces de îngrășăminte bogate în azot, care stimulează creșterea excesivă a frunzelor, potrivit ego.ro.

Cum poți remedia putrezirea vârfurilor la roșii

Pentru a preveni putrezirea vârfurilor la roșii, este important să asiguri un ciclu corect de udare, evitând atât excesul, cât și deficitul de apă. Este recomandat să alegi momentele potrivite ale zilei pentru a uda plantele și să acorzi atenție la necesitățile lor de apă în diferitele stadii de creștere și dezvoltare. De asemenea, rotația culturilor este o tehnică utilă pentru a preveni epuizarea solului și acumularea unor factori dăunători specifici roșiilor.

Înainte de însămânțare sau transplantare, este benefic să fertilizezi solul cu gunoi de grajd sau îngrășământ granular pentru a asigura o bază nutritivă adecvată plantelor.

Dacă observi că roșiile tale prezintă semne de putrezire a vârfurilor, poți aplica și tratamente specifice, precum soluții de calciu sau alte tratamente pentru combaterea bolilor și ciupercilor. Este recomandat să consulți un specialist sau să ceri sfatul unui grădinar experimentat pentru a alege cea mai potrivită metodă de tratament în funcție de situația ta specifică, conform sursei citate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: