Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să faci neapărat în a doua zi de Crăciun, mai ales dacă ești fin. Îți va aduce prosperitate și bogăție în noul an

Ce trebuie să faci neapărat în a doua zi de Crăciun, mai ales dacă ești fin. Îți va aduce prosperitate și bogăție în noul an

Sărbătoarea Nașterii Domnului este o perioadă specială în România, întinzându-se pe parcursul a trei zile, 25, 26 și 27 decembrie. În această perioadă, creștinii trăiesc cu sfințenie cele mai vechi obiceiuri, considerând că astfel vor asigura prosperitatea în anul care urmează.

Tradițiile sunt păstrate cu atenție pentru a aduce liniște în case și în sufletele oamenilor. Descoperim împreună detaliile importante ale acestei sărbători și în special a celei de-a doua zile de Crăciun.

Ce trebuie să faci în a doua zi de Crăciun

În a doua zi de Crăciun, creștinii sărbătoresc Soborul Maicii Domnului, dedicat cinstirii Sfintei Maria. Această zi aduce întreaga familie împreună, într-un cadru de bucurie și generozitate. Cadourile, bucatele tradiționale alese și voia bună transformă această zi într-un moment special pentru fiecare român.

O tradiție cu o încărcătură emoțională deosebită este vizita la fini, unde se organizează mese îmbelșugate și se celebrează alături de părinții spirituali. Respectarea acestei tradiții este considerată esențială, iar mulți oameni aduc daruri semnificative, cum ar fi șapte pâini, două sticle de țuică, trei sticle de vin, un cocoș, trei pui, o coastă de porc și șapte cârnați. Aceste ofrande simbolizează generozitatea și recunoașterea importanței nașilor în viața fiecărui creștin.

Ce trebuie să facă finii în a doua zi de Crăciun

Un gest profund și plin de semnificație este „a merge cu colacul” la nași. Acest obicei implică îmbrățișarea nașului de trei ori și sărutarea mâinii nașei, exprimând astfel recunoștința și afecțiunea față de aceștia. Un proverb cunoscut în această privință este: „De la noi mai puțin, de la Dumnezeu mult,” subliniind importanța oferirii fără așteptarea unor recompense materiale.

Această tradiție nu doar întărește legăturile dintre nași și fini, ci aduce și comunitatea împreună într-un spirit de solidaritate și generozitate. Atmosfera caldă și prietenoasă este completată de bucatele tradiționale pregătite cu dragoste și atenție.

Rugăciunea care trebuie rostită în a doua zi de Crăciun

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăși a Ta răbdare neclintită și smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce și moarte, fără împotrivire.

Vino între noi și-n casă noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate.

Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel că nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre.

Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: