Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce trebuie să știi despre beneficiile și metodele de prelucrări mecanice CNC?

Ce trebuie să știi despre beneficiile și metodele de prelucrări mecanice CNC?

Controlul numeric computerizat , sau pe scurt CNC, este așa-numitul control computerizat al dispozitivelor numerice, datorită căruia se pot prelucra anumite elemente folosind un strung, o mașină de frezat sau o polizor conectată la acest computer.

Metoda de prelucrări mecanice CNC a devenit foarte populară datorită faptului că materialul este prelucrat într-un mod foarte precis, menținând în același timp o viteză mare de prelucrare.

Serviciile de prelucrare CNC sunt oferite de tot mai multe companii, dar este recomandat să alegi o firmă ai cărei angajați sunt specializați nu numai în prelucrarea CNC, ci și alte operațiuni legate de producția de diferite tipuri de elemente metalice, precum cărucioare inox sau rafturi, pentru multe industrii diferite.

Metode de prelucrare CNC

Dintre metodele de prelucrare CNC, se pot distinge trei dintre cele mai populare, și anume:

  • Frezare CNC – Aceasta este o metodă în care o mașină numită freză este conectată la computerul de control, datorită căruia poți crea diverse tipuri de filete, freze sau roți dințate. Constă în faptul că straturile individuale sunt separate dintr-un material dat, datorită unui instrument special rotativ. 
  • Strunjire CNC – Acest tip de metodă este utilizat pentru prelucrarea materialului, pentru a obține o formă și dimensiune specifică a diferitelor forme, cum ar fi un con sau o sferă, iar funcționarea acestui dispozitiv este faptul că piesa de prelucrat efectuează mișcare de rotație în jurul mișcării liniare a strunjirii. Strunjirea CNC în această metodă poate fi efectuată în profil, duplicat, longitudinal sau transversal, în funcție de direcția în care se mișcă cuțitul de strunjire, iar tipurile de strunjire CNC sunt împărțite în două moduri, așa-numitele ștanțare și strunjire.
  • Șlefuire CNC – Ultima etapă a prelucrării CNC este șlefuirea, datorită căreia materialul prelucrat obține o suprafață perfect netedă.

Care sunt avantajele prelucrării CNC?

Printre avantajele prelucrării pe computer, există câteva care cu siguranță vor încuraja pe toată lumea să folosească acest tip de serviciu, printre care:

  • Puțină risipă de material
  • Precizie ridicată
  • Economisirea timpului
  • Repetabilitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini