Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să vezi neapărat dacă mergi la Roma. FOTO

Ce trebuie să vezi neapărat dacă mergi la Roma. FOTO

Roma este unul dintre cele mai frumoase și mai vechi orașe din lume. Istoria Romei se întinde pe o perioadă de peste 2500 de ani și a fost un centru de putere, politică, cultură și dezvoltare încă de la începuturile sale. Crearea orașului este impregnată de legende și mitologie și există diverse relatări diferite despre cum a fost construit acest loc maiestuos. Diferiți împărați romani au condus măreața Romă și acesta este locul de unde s-a dezvoltat colosalul Imperiu Roman.

Roma, loc de legendă, peste care timpul nu a trecut

Pe măsură ce timpul a trecut, în oraș au fost construite diverse monumente, palate și clădiri religioase, care sunt acum atracții turistice frumoase și o amintire a trecutului glorios al orașului. Roma este clasată în mod constant ca fiind una dintre destinațiile turistice de top din Europa și, cu obiective turistice precum Colosseumul și Vaticanul, este ușor de înțeles de ce. Iată ce nu trebuie să ratezi când ajungi la Roma.

Colosseum

Această structură impunătoare este unul dintre cele mai renumite și emblematice repere din lume, iar o excursie la Roma nu ar fi completă fără vizitarea Colosseumului. Cunoscut și sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul a fost construit între anii 70-80 d.Hr. și, la apogeu, se estimează că avea o capacitate de 80.000 de spectatori.

Această clădire a fost folosită pentru a organiza jocuri, turnee de gladiatori și alte forme de divertisment și era frecventată în mod regulat de împărații romani. Situat la sud-vest de terminalul principal al gării, Colosseumul este ușor accesibil și are o stație de metrou în imediata apropiere.

Minunați-vă de această structură faimoasă din toate unghiurile și asigurați-vă că înfruntați cozile și intrați înăuntru pentru a aprecia cu adevărat enormitatea acestui loc antic de sărbătoare.

Colosseum

Piața Sfântul Petru și Vaticanul

Roma deține o mică țară în interiorul unei țări – Vaticanul. Acest stat independent este unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, iar Piața Sfântul Petru este un loc emblematic, unde au avut loc multe evenimente semnificative.

Situată în partea din față a statului Vatican, piața este de fapt circulară și este încadrată de două seturi uriașe de colonade – Pe aceste coloane se află statui frumoase ale diferitelor figuri religioase și ale papilor anteriori.

În centru se află un obelisc impunător, care a fost de fapt luat din Circul lui Nero și pare mai degrabă egiptean decât roman.

La capătul celălalt al pieței se află emblematica Bazilică Sfântul Petru, iar în fața acesteia sunt așezate de obicei scaune pentru ceremoniile papale.

Admirați enormitatea pieței, vedeți mulțimea de oameni care speră să îl vadă pe Papă și folosiți acest loc ca punct de plecare pentru a explora Vaticanul.

St Peter’s Square

Bazilica Sfântul Petru

Probabil cea mai recunoscută și mai celebră clădire religioasă din lume, Bazilica Sfântul Petru reprezintă un adevărat triumf al puterii și decadenței religiei catolice și este considerată unul dintre cele mai sfinte sanctuare pentru adepții săi.

Aflată la capătul opus al Pieței Sfântul Petru, Bazilica are o fațadă frontală frumos proiectată și este încununată cu statui ale apostolilor și ale lui Iisus.

În interiorul Bazilicii, arhitectura și decorul sunt pur și simplu divine și este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din lume.

Veți fi uimit de cantitatea imensă de decorațiuni și detalii, precum și de modul în care lumina cade în raze uimitoare în anumite momente din timpul zilei.

Atât Michelangelo, cât și Bernini au contribuit la proiectare și le puteți vedea opera în cupola imensă și în uimitoarea sculptură Gloria.

St. Peter’s Basilica

Fântâna Trevi

Nu există multe alte fântâni în lume la fel de generos decorate și sculptate ca fântâna Trevi. Construită în 1762 de Nicola Salvi, fântâna aduce un omagiu zeului roman Oceanus, care poate fi văzut călare pe carul său tras de Tritoni și îmblânzind mai mulți Hipocami.

Detaliile sculpturilor sunt pur și simplu minunate, iar întreaga fațadă și fântâna sunt o adevărată operă de artă.

A devenit o tradiție să arunci monede în apă peste umăr pentru noroc, deși încercarea de a face acest lucru alături de alte sute de turiști s-ar putea dovedi dificilă! Aflată în imediata apropiere a Panteonului și a palatului Quirinale, această fântână nu ar trebui să fie trecută cu vederea atunci când vă plimbați pe străzile Romei.

Trevi Fountain, Rome

Treptele spaniole și Piazza di Spagna

Situate în Piazza di Spagna și Piazza Trinita dei Monti, cele 135 de trepte spaniole au fost construite în 1725 pentru a acoperi golul și panta dintre aceste două piețe populare. Fiecare dintre cele 135 de trepte are un pervaz lat de piatră și este încadrat de ziduri de piatră. În vârful treptelor puteți găsi un obelisc mare cu crucifix și multe inscripții sculptate în piatră.

La baza treptelor, Piazza di Spagna este spațioasă și conține o varietate de magazine și cafenele. Alternativ, în partea de sus a scărilor se află biserica Trinita dei Monti, care în sine este o atracție frumoasă.

Spanish Steps, Rome

Forumul Roman

Posibil una dintre cele mai importante ruine romane din Italia, Forumul Roman este un sit antic care constă din numeroase ruine care au fost cândva centrul vieții publice și politice romane. Aici se aflau diverse temple, piețe și arcuri, inclusiv templele lui Saturn, Titus și Vesta și Arcul lui Severus.

O mare parte din aceste structuri se află și astăzi în picioare și încă se mai pot vedea unele dintre arcuri și fundațiile și zidurile clădirilor. Situat lângă Colosseum și Altarul Patriei, Forumul Roman este cu adevărat un loc important de luat în considerare.

Biletele pot fi cumpărate pentru intrarea atât la Forum, cât și la Colosseum și este recomandat să vă acordați timp suficient pentru a explora corect ruinele și a învăța despre istoria acestui loc.

Roman Forum, Rome

Capela Sixtină

Parte a complexului muzeal Vatican, Capela Sixtină este una dintre cele mai renumite capele religioase din lume și are o cantitate uimitoare de detalii și iconografie.

Situată în Palatul Apostolic din Cetatea Vaticanului, Capela Sixtină a fost restaurată pe scară largă în anii 1400 și este locul în care are loc enclava papală – aici este ales un nou papă.

Capela Sixtină este renumită în special pentru decorațiunile sale ample și detaliate, inclusiv pentru fresca Judecata de Apoi, realizată de Michelangelo, și pentru lucrările de artă de pe tavan. Aceste două opere de artă magnifice sunt considerate unele dintre cele mai influente și importante din istoria religioasă. Asigurați-vă că vă dedicați suficient timp pentru a vedea această structură uimitoare și minunile pe care le conține.

Sistine Chapel

Castelul Saint Angelo

Cunoscut și sub numele de Mausoleul lui Hadrian, Castelul Saint Angelo este un complex circular de fortăreață și castel care a fost cândva cea mai înaltă clădire din Roma. Creat în anul 129 d.Hr., castelul este cu adevărat antic și a fost inițial destinat să servească drept mausoleu pentru împărat. Pe măsură ce timpul a trecut, castelul a devenit parte a statului Vatican și a fost conectat la Biserica Sf. Petru prin intermediul unui coridor imens numit Passetto di Borgo.

Astăzi, castelul este un muzeu și conține exponate minunate despre istoria structurii de-a lungul timpului. De asemenea, este posibil să urcați în vârful bastioanelor castelului pentru a avea o vedere fantastică asupra Pieței Sfântul Petru și a orașului Roma.

Castle Saint Angelo

Panteonul

Puternicul Panteon este una dintre cele mai bine conservate clădiri romane antice din lume și este una dintre cele mai faimoase atracții ale Romei. Construită în anul 118 d.Hr. de către împăratul Hadrian, clădirea care se află astăzi a fost de fapt construită pe locul unde se afla un templu anterior, care a fost comandat de Agrippa.

În partea din față a clădirii se află un portic dreptunghiular căptușit cu coloane uriașe și cu o dedicație pentru Agrippa pe frontonul triunghiular. Interiorul prezintă o cupolă magnifică, care are o serie de modele de piatră și o cupolă centrală care permite luminii să se reverse prin ea. Situat în centrul Romei, în Piazza della Rotonda, Panteonul ar trebui să fie un adevărat punct de atracție și este un alt obiectiv care trebuie vizitat.

Pantheon, Rome

Altarul Patriei

Un alt monument colosal situat în inima Romei, Altarul Patriei este dedicat regelui Victor Emmanuel, care a fost primul rege al Italiei unificate. Acest mare monument de piatră este situat în imediata apropiere a Colosseumului și a Panteonului. În fața acestuia se află o statuie mare din bronz a lui Emmanuel și multe alte sculpturi din piatră.

Fațada frontală prezintă un rând de coloane ornamentate și este, de asemenea, foarte decorată. La baza monumentului se află, de asemenea, un muzeu interesant care este dedicat unificării Italiei și primilor ani ai istoriei sale.

Altar of the Fatherland

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: