Redactia.ro
Home » Homepage » Ce urmează în România după vremea neobișnuit de caldă?! Prognoza pentru luna martie 2024 aduce ninsori și viscol

Ce urmează în România după vremea neobișnuit de caldă?! Prognoza pentru luna martie 2024 aduce ninsori și viscol

Date oficiale despre starea vremii în România.

Într-o intervenție recentă la Antena 3 CNN, Mihai Huștiu, meteorolog de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a oferit detalii despre condițiile meteorologice neobișnuite din România și ce ne așteaptă în săptămânile următoare. După un weekend surprinzător de cald pentru finalul lunii februarie, cu temperaturi ce au atins recorduri de 22 de grade Celsius, specialiștii ANM prevăd o schimbare a vremii.

Februarie 2024 se anunță a fi posibil cea mai caldă lună februarie înregistrată vreodată, cu o abatere termică de 6,4 grade față de normele climatologice, depășind astfel recordul precedent din februarie 2016. În ciuda temperaturilor ridicate neobișnuite pentru această perioadă, meteorologii ANM anticipează o răcire a vremii, cu posibile precipitații sub formă de ploaie și chiar ninsoare și viscol în luna martie.

„Luna aceasta februarie este momentan în topul celor mai calde luni Februarie de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.

Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal”, a spus meteorologul ANM.

Cum va fi vremea în martie 2024

Prognoza pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie indică temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei pe întreg teritoriul României, cu excepția regiunilor extracarpatice unde se așteaptă temperaturi ușor mai scăzute. De asemenea, sunt anticipate ploi locale și posibilă ceață pe timpul nopții și dimineața, în special în regiunile extracarpatice.

Pe parcursul următoarelor săptămâni, până la sfârșitul lunii martie, ANM prognozează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât media acestei perioade, cu un regim pluviometric variabil. În special în regiunile sud-vestice, se așteaptă precipitații peste medie, în timp ce în nordul Carpaților Orientali și Munții Banatului, precipitațiile vor fi deficitare.

Ce au transmis specialiștii ANM

Aceste prognoze subliniază importanța adaptării la schimbările climatice și la variațiile meteorologice neașteptate. Experții ANM monitorizează îndeaproape evoluția condițiilor meteorologice pentru a oferi cele mai precise și actualizate informații, esențiale pentru planificarea activităților de zi cu zi și pentru prevenirea eventualelor situații de urgență cauzate de condiții meteorologice extreme.

„Sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ, iar pe crestele munților să avem trecător și lapoviță. (…) Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest.

Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților. Mai ales prin regiunile extracarpatice ar putea să apară ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud”, a mai spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Cetățenii sunt îndemnați să urmărească actualizările și alertele emise de ANM și să ia măsuri de precauție în cazul condițiilor meteorologice adverse anunțate. În contextul schimbărilor climatice globale, este vital să ne adaptăm comportamentul și să fim pregătiți pentru orice eventualitate, protejându-ne astfel sănătatea și siguranța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: