Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea în România! Este cod galben de fenomene meteo periculoase

Se schimbă vremea în România! Este cod galben de fenomene meteo periculoase

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de vreme severă imediată, inclusiv coduri galbene de polei și ceață, care afectează mai multe județe din România, inclusiv Neamț, Arad, Timiș și Hunedoara. Aceste fenomene meteorologice pot avea un impact semnificativ asupra condițiilor de călătorie și siguranței publice.

Cod Galben de polei în județul Neamț

Marți dimineață, locuitorii și călătorii din zona joasă a județului Neamț sunt avertizați să se pregătească pentru condiții de polei. Ploaia și burnița care se vor depune local vor crea un strat de polei, crescând semnificativ riscul de accidente rutiere. Localitățile afectate includ Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și multe altele, acoperind o arie vastă în care cetățenii sunt sfătuiți să fie deosebit de precauți pe drumuri. Avertizarea cod galben de polei este valabilă până la ora 10:00.

Este vizată zona joasă a județului Neamţ în care se află localitățile Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț, Săbăoani, Roznov, Borlești, Vânători-Neamț, Tămășeni, Piatra Șoimului, Răucești, Cordun, Horia, Doljești, Săvinești, Dumbrava Roșie, Gherăești, Zănești, Podoleni, Grumăzești, Bodești, Rediu, Trifești, Petricani, Ion Creangă, Girov, Sagna, Români, Crăcăoani, Icușești, Botești, Agapia, Bălțătești, Țibucani, Bârgăuani, Cândești, Mărgineni, Urecheni, Timișești, Brusturi, Bahna, Secuieni, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, Costișa, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Ghindăoani, Războieni, Dragomirești, Stănița, Dochia, Tupilați, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Negrești, Boghicea, Văleni, Pâncești, Dobreni, Drăgănești, Bira și Poienari.

Cod Galben de ceață în județele Arad, Timiș și Hunedoara

O avertizare separată cod galben de ceață a fost emisă pentru județele Arad, Timiș și Hunedoara, unde vizibilitatea va scădea sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Această situație poate complică traficul rutier și îngreunează condițiile de călătorie, necesitând atenție sporită din partea șoferilor. Localitățile vizate includ Arad, Lipova, Recaș, Făget, dar și Ilia, Dobra, Zam din Hunedoara, printre altele. Avertizarea este valabilă până la ora 9:00.

Recomandări pentru cetățeni și șoferi

În fața acestor condiții meteorologice severe, cetățenii și șoferii sunt îndemnați să manifeste prudență sporită. Este esențial să se adapteze viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între vehicule și să se asigure că luminile de ceață sunt funcționale. De asemenea, este recomandat să se evite, pe cât posibil, călătoriile care nu sunt absolut necesare în zonele avertizate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: