Redactia.ro
Home » Știri » Ce valoare au acum tichete de masă, după ce au fost majorate. Românii primesc şi bonuri de 470 lei

Ce valoare au acum tichete de masă, după ce au fost majorate. Românii primesc şi bonuri de 470 lei

Tichete de masa

Tichetele de masă pe care românii le primesc au crescut. Astfel, chiar dacă este vorba despre o creștere aproape infimă, pe care mulți au criticat-o, iată că acum suma de bani pe care muncitorii o primesc pentru masa de prânz se apropie de costul real. Iată la ce valoare au ajuns, de fapt, bonurile de masă.

Cât primește un român sub formă de bonuri de masă

Tichetele de masă pe care le primesc românii au fost majorate, arată două acte normative adoptate vineri. Astfel, românii vor primi mai mult pentru a-și cumpăra alimente. Suma despre care vorbim nu este, totuși, una cu adevărat majorată, pentru că este vorba despre 20,01 de lei drept valoare a tichetelor de masă. Creșterea care a fost înregistrată a fost de 0,01 lei.

Această măsură va începe chiar din luna aceasta, după cum arată legea.

Pentru semestrul II al anului 2020, începând cu luna octombrie 2020, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, nu poate depăși cuantumul de 20,01 lei.

Articolul 2

Valoarea nominală stabilită la art. 1 se aplică și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2021, respectiv februarie 2021 și martie 2021.

Articolul 3

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cine poate primi tichete de 470 de lei

În schimb, sunt anumiți români care pot primi și nu mai puțin de 470 de lei lunar, în valoarea tichetelor de creșă. Totuși, aici nu a fost modificat nimic, astfel că valoarea tichetului de creșă rămâne neschimbată, adică la 470 de lei.

În aprilie 2020 a avut loc ultima creștere a acestor tichete, când bonurile de masă au ajuns de la 15 lei la 20, iar tichetele de creșă s-au majorat de la 460 la 470 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: