Redactia.ro
Home » Știri » Ce vrea gruparea Hamas în schimbul eliberării ostaticilor? Se poate realiza un acord de a le da drumul „într-o oră”

Ce vrea gruparea Hamas în schimbul eliberării ostaticilor? Se poate realiza un acord de a le da drumul „într-o oră”

Ce vrea gruparea Hamas în schimbul eliberării ostaticilor? Se poate realiza un acord de a le da drumul „într-o oră"

Ce vrea gruparea Hamas în schimbul eliberării ostaticilor? Se poate realiza un acord de a le da drumul „într-o oră”. Iată detaliile!

Ce vrea gruparea Hamas în schimbul eliberării ostaticilor

Gruparea teroristă Hamas, cunoscută pentru atacurile sale asupra Israelului și pentru impunerea unui climat de tensiune în regiunea Orientului Mijlociu, a făcut un anunț cu privire la posibila eliberare a ostaticilor israelieni pe care îi deține. Cu toate că conflictele dintre Hamas și Israel sunt binecunoscute pentru violență și tensiune, propunerea de eliberare a ostaticilor este una care necesită o analiză atentă.

Se poate realiza un acord de a le da drumul „într-o oră”

Un oficial înalt al Hamas a declarat pentru NBC News că gruparea teroristă ar fi dispusă să elibereze toți ostaticii civili israelieni într-o oră dacă Forțele de Apărare ale Israelului încetează imediat atacurile asupra Fâșiei Gaza. Această declarație a fost primită cu interes și speculații în rândul comunității internaționale și al israelienilor.

Oficialul Hamas a subliniat că, în acest moment, nu există niciun loc sigur pentru eliberarea ostaticilor și că încetarea imediată a bombardamentelor israeliene este crucială pentru ca acest proces să aibă loc în siguranță. Cu toate acestea, ceea ce face propunerea mai complexă este condiția pe care Hamas o pune pentru eliberarea ostaticilor.

În schimbul eliberării soldaților israelieni ținuți ostatici, oficialul Hamas a cerut eliberarea tuturor palestinienilor deținuți în închisorile israeliene. Această cerință implică eliberarea unui număr semnificativ de deținuți, mulți dintre aceștia fiind condamnați pentru diverse infracțiuni, inclusiv terorism.

Statele Unite ale Americii și Israelul sunt deja la curent cu acești termeni

Cu toate acestea, oficialul Hamas a afirmat că Statele Unite ale Americii și Israelul sunt deja la curent cu acești termeni pentru eliberarea ostaticilor civili, sugerând că există o anumită conștientizare internațională cu privire la această propunere.

Astfel, propunerea făcută de Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni reprezintă un pas neașteptat în dezvoltarea conflictului israelo-palestinian.

 

Sursa foto: Captură ecran Euronews YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: