Redactia.ro
Home » Știri » Ce vulcani activi mai există la ora asta în Europa

Ce vulcani activi mai există la ora asta în Europa

Impresionanți, volatili și uneori înspăimântători – vulcanii reprezintă natura în cea mai fundamentală și mai umilitoare formă a sa. În acest moment, aceștia sunt cei mai impresionanți vulcani activi din Europa. Unii dintre ei pot fi vizitați!

Unde există cei mai mulți vulcani activi din lume

Printre cele mai active zone din lume, Indonezia conduce detașat, cu șase erupții. Caraibe este cel mai nou teritoriu de urmărit, o erupție iminentă fiind așteptată pe insula Saint Vincent. Indiile de Vest, Nicaragua, Grenada și Costa Rica sunt, de asemenea, pe lista de supraveghere pentru noi erupții. Regiunea Caraibelor de Est are în prezent 19 vulcani activi, inclusiv vulcanul subacvatic Kick ‘Em Jenny din apropierea insulei Grenada, care se află acum în stare de alertă pentru iahturile din zonă.

Stromboli, Insulele Eoliene, Italia

Insulele Eoliene sunt un șir de frumoase insule vulcanice împrăștiate în Marea Tireniană, între Sicilia și Napoli. Două dintre insule au vulcani activi. Vulcano este fumegător și sulfuros, renumit pentru băile sale terapeutice cu nămol. Stromboli este conică și volatilă, găzduind unul dintre cei mai activi vulcani din lume, cu explozii regulate și fluxuri de lavă incandescentă.

Erupțiile de pe Stromboli sunt atât de regulate încât marinarii din toate timpurile l-au poreclit „farul Mediteranei”. Vizitatorii vin pentru plajele negre ca jetul de apă sau pentru a face o drumeție până în vârf pentru a vedea apusul de soare deasupra cazanului de foc. Sau pentru a mânca fructe de mare delicioase în restaurantele din cele două sate care se cocoață la umbra vulcanului.

Fagradalsfjall, Peninsula Reykjanes, Islanda

În lumea vulcanilor activi, muntele Fagradalsfjall din Peninsula Reykjanes este noul puști din cartier. Acesta a erupt pentru prima dată în martie 2021 și de atunci a oferit un spectacol spectaculos.

Situat literalmente în josul drumului de Aeroportul Keflavik și de faimoasa Lagună Albastră, proximitatea Fagradalsfjall față de Reykjavik l-a transformat instantaneu într-o atracție obligatorie pentru vizitatori și localnici deopotrivă. Peste 260.000 de persoane au vizitat vulcanul până în prezent, minunându-se de lava care se scurge din fisura lungă de 1.600 de metri.

Etna, Sicilia, Italia

Muntele Etna din Sicilia este cel mai mare și mai activ vulcan din Europa. Există erupții frecvente, inclusiv fluxuri mari de lavă, dar, din fericire, acestea reprezintă rareori un pericol pentru zonele locuite. Într-adevăr, localnicii au învățat să trăiască cu vecinul lor înflăcărat, acceptând eructațiile intermitente ale Etnei în schimbul unor câmpuri fertile pe care se cultivă unele dintre cele mai felurite produse din Italia.

Ultima erupție a Etnei a avut loc în februarie 2021, cenușa și lava rezultate făcând ca cel mai înalt vulcan din Europa să fie și mai înalt. Una dintre cele mai interesante și mai interesante modalități de a fi martor la Etna este de a lua Ferrovia Circumetnea – Calea ferată în jurul Etnei – care își croiește drum printre paturi de lavă și oferă priveliști de neegalat ale Etnei.

Cumbre Vieja, La Palma, Insulele Canare

Insulele Canare sunt un lanț de insule vulcanice împrăștiate în largul coastei de vest a Africii, care au fost mult timp populare printre vizitatorii în căutarea unei vacanțe active la soare. Vulcanii de aici au fost întotdeauna destul de benigni. Apoi, în septembrie 2021, Cumbre Vieja s-a trezit din somnul său, lava topită erupând din fisurile nou formate.

Fluxul de lavă rezultat are o lățime de un kilometru și a distrus sute de case, a decimat terenurile agricole și a tăiat principala autostradă de coastă. De asemenea, a format o nouă peninsulă în locul în care lava atinge marea. Autoritățile locale sunt încrezătoare că zona afectată este limitată la sudul insulei, dar trebuie să verificați înainte de a pleca.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: