Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cea mai bună rețetă de drob de miel pentru Paște. Secretul unui drob de miel cremos și aromat

Cea mai bună rețetă de drob de miel pentru Paște. Secretul unui drob de miel cremos și aromat

Cea mai bună rețetă de drob de miel pentru Paște. Secretul unui drob de miel cremos și aromat

Drobul de miel este una dintre cele mai căutate rețete în această perioadă. Nu prea poți să petreci Paștele fără renumitul drob pe masă alături de alte preparate tradiționale românești.

Multe gospodine au ieșit în mediul online cu zeci de rețete care mai de care mai apetisante. Așadar,  drobul de miel se poate găti și aroma după gustul fiecăruia.

Astăzi vă prezentăm o rețetă care a adunat mii de aprecieri în mediul online.

Cea mai bună rețetă de drob de miel pentru Paște. Secretul unui drob de miel cremos și aromat

Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte, de Gina Bradea. Drobul de miel este un preparat specific sărbătorilor Pascale. Această reţetă este foarte simplă, iar preparatul se face extrem de uşor şi într-un timp foarte scurt.

Ingrediente reţetă drob miel pentru Paşte

  •  500 g organe miel
  • 1 legatură generoasă ceapă verde
  • 50 g smântână groasă
  • 1-2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatură mică mărar
  • 1 legătură mică pătrunjel

Mod de preparare reţetă drob miel pentru Paşte

Punem tigaia la încins, punem puțin ulei în ea, o lingură de ulei.

Tăiem în bucăți organele de miel.

Când uleiul s-a încins, adăugăm în tigaie bucățile de organe de miel și amestecăm.

Adăugăm ceapa verde, apoi un cățel de usturoi sau câteva fire de usturoi verde. Punem și o jumătate de frunză de dafin.

Le mai lăsăm să se gătească, apoi adăugăm o linguriță de sare, un vârf de cuțit de piper și puțin cimbru.

Continuăm să amestecăm în tigaie. Sunt gata în momentul în care scade sosul din tigaie.

Lăsăm organele să se răcească, apoi le dăm prin blender. Trebuie să le tocăm, dar nu foarte, nu trebuie să fie chiar o pastă.

Adăugăm acum smântână și verdeață. Amestecați totul și apoi gustați, vedeți dacă mai este nevoie de sare și piper.

Batem ouăle puțin cu o furculiță, apoi le adăugăm. Amestecăm totul foarte bine, până omogenizăm compoziția drobului de miel.

Vom folosi o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Pentru început, adăugăm jumătate din cantitate în tavă. Punem ouăle fierte, apoi punem și restul compoziției de drob.

Nivelăm deasupra. Punem tava la cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.

Primele 10 minute acoperim cu folie de aluminiu, că să nu se ardă deasupra, apoi scoatem folia și lăsăm să se rumenească.

Poftă bună!

Câteva sfaturi și trucuri utile pentru drobul de miel

  • Drobul se lasă să se răcească bine de tot, ideal e să fie ținut la frigider înainte de a fi tăiat.
  • Se amestecă foarte bine compoziția la final, că să fie pufoasă;
  • Se pot adaugă 3-4 frunze de mentă proaspătă, tocate extrem de fin, pentru un plus de prospețime;
  • Puteți folosi un strop de nucșoară proaspăt rasă;
  • Folosiți smântână grasă, nu degresată, va da o cremozitate aparte;

Sursa foto: pinterest

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: