Cum toamna se culeg roadele, dovleacul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în acest sezon.
Cea mai bună rețetă pentru toamna cu dovleac
Iată o rețetă perfectă pentru toamna: Ștrudel cu dovleac și scorțișoară cu aluat de foietaj cumpărat. Este o rețetă foarte ușoară și rapidă pentru un desert aromat și delicios, potrivit pentru o masa în familie sau de luat la pachet.
Rețetă originală cu dovleac pentru toamnă. Ștrudel cu dovleac și scorțișoară
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru una dintre cele mai bune rețete de sezon.
Ingrediente
* 1 foaie de aluat de foietaj
* aprox. 300 g pulpă de dovleac
* o mână de miez de nucă mărunțit
* 2-3 linguri de zahăr (depinde cât de dulce este dovleacul)
* 2-3 linguri de pesmet
* 1 linguriță de scorțișoară (de preferat proaspăt măcinată pentru o aromă mai intensă)
* zahăr pudră pentru presărat deasupra
Instrucțiuni de preparare. Rețetă de toamnă cu dovleac
* Dacă este cazul, lăsați aluatul să se decongeleze. La fel și dovleacul dacă l-ați avut la congelator. Scurgeți bine dovleacul dacă a lăsat lichid după decongelare, apoi adăugați pesmetul, zahăr și scorțișoară.
* Dacă dovleacul este proaspăt, curățați-l de coajă, dați-l pe răzătoare, apoi căliți-l cam 10 minute în putin ulei încins. Adăugați pesmet, zahăr și scorțișoară.
* Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei 200-210 de grade).
* Puneți foaia de aluat pe o hârtie de copt.
* Puneți dovleacul ras peste aluat, păstrând 2-3 cm liberi de jur împrejur. Presarăți miezul de nucă tocat grosier peste dovleac.
* Rulați aluatul peste umplutură, ca la rulade. Așezați ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângeți aluatul la capete ca să îl sigilați.
* Crestați aluatul în 3-4 locuri cu o lamă sau un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
* Presărați puțin zahăr tos deasupra, se va carameliza frumos la copt și va da o aromă deosebită.
* Coaceți ștrudelul până se rumenește frumos deasupra. La mine a durat 35 de minute.
* Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră, dar e bun și când se răcește.
Poftă bună!
Sursa foto: petitchef.ro