Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai grea limbă din lume. Nu este vorba despre limba chineză!

Cea mai grea limbă din lume. Nu este vorba despre limba chineză!

Cea mai grea limbă din lume. Nu este vorba despre limba chineză!

Când te gândești la limbi greu de învățat, chineza este probabil primul exemplu care îți vine în minte. Totuși, cu 918 milioane de vorbitori nativi și 199 de milioane de vorbitori non-nativi, chineza mandarină este o limbă care merită să fie învățată. Care este însă cea mai grea limbă din lume.

Care e cea mai grea limbă din lume

La fel ca thailandeza și vietnameza, mandarina este o limbă tonală. Are patru tonuri, iar sensul unui cuvânt se poate schimba în funcție de intonația folosită. De exemplu, cuvântul „ma” poate însemna „mamă” sau „cal”, în funcție de tonul pe care îl folosiți. Chineza scrisă este, de asemenea, extrem de complexă, iar sistemul de scriere chineză folosește zeci de mii de caractere distinctive pentru a reprezenta idei, concepte sau obiecte. Totuși, chineza nu e cea mai grea limbă din lume.

Poloneza e cea mai grea limbă! Studiile confirmă

Foreign Service Institute al Departamentului de Stat al Statele Unite a realizat o analiză a nivelului de dificultate pe care-l presupune învăţarea unei anume limbă sau familie de limbi. Bineînţeles, analiza este centrată în jurul puterii de învăţare a unui persoane născută într-o familie unde limba maternă este engleza.

Cea mai grea limbă străină de învățat este poloneza, o limbă slavă vorbită de aproximativ 42,5 milioane de persoane din întreaga lume și care este principala reprezentantă a limbilor lehitice (slave). În timp ce o persoană vorbește fluent limba engleză la vârsta de 12 ani, media de vârstă la care se vorbește fluent poloneza, cu toate cunoștințele acumulate, este după vârsta de16 ani.

Limba poloneză este o limbă slavă de vest, vorbită de aproximativ 42,5 milioane de persoane în întreaga lume, în principal în Polonia. Precedată de rusă și urmată de ucraineană, este cea de-a doua limbă slavă după numărul vorbitorilor.

Topul celor mai grele limbi din lume

Același studiu arată că în categoria limbilor străine care îți dau bătăi de cap la studiat fac parte finlandeza, maghiara și estona. Acestea fac parte din categoria limbilor fino-ugrice, subfamilie a limbilor uralice ce nu aparțin familiei indo-europene și care au fiecare peste zece cazuri gramaticale.

Nici familia slavă nu e prea uşoară. Astfel, din categoria limbilor străine anevoioase face parte limba ucraineană, dar şi rusa. Utilizarea limbii ucrainene a fost deseori limitată sau interzisă. Ucraineana scrisă foloseşte varianta modificată a alfabetului chirilic – 33 de semne, iar vocabularul este împărţit cu limbile naţiunilor vecine – poloneza, slovaca, bielorusa, rusa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: